Nadal supera Berrettini i jugarà la final de l'Obert d'Austràlia

El seu rival serà el rus Daniïl Medvédev, primer cap de sèrie després de la deportació de Novak Djokovic

Nadal colpeja una pilota en el partit de semifinals contra Berrettini, a Melbourne
Nadal colpeja una pilota en el partit de semifinals contra Berrettini, a Melbourne / Agència Efe

Rafa Nadal ha guanyat 3-6, 2-6, 6-3 i 3-6 l'italià Matteo Berrettini en les semifinals de l'Obert d'Austràlia i jugarà la seua final número 29 d'un Grand Slam, amb l'objectiu de desempatar amb Djokovic i Federer com el tenista amb més grans tornejos, els tres amb vint títols.

El balear s'ha sobreposat a la reacció de Berretini en el tercer set i d'aquesta manera accedeix per sisena vegada a la gran final de l'Obert d'Austràlia. El seu rival serà el rus Daniïl Medvédev, primer cap de sèrie després de la deportació de Novak Djokovic, que ha superat 6-7, 6-4, 4-6 i 1-6 en l'altra semifinal el grec Stefanos Tsitsipas, número quatre del món, en dues hores i mitja de partit.

El duel entre Nadal i Berrettini, que també s'ha disputat amb el sostre tancat per una forta tempesta, s'ha estés fins a dues hores i 55 minuts. Nadal ha superat l'italià, botxí de Carlos Alcaraz i Pablo Carreño, gràcies a dominar, amb el seu drive, el revés del seu rival i evitar la potent dreta de Berrettini. 

L'espanyol també s'ha convertit, amb 35 anys i 241 dies, en el quart tenista més veterà que aconsegueix una final en torneig major, només per darrere de Rosewell, Federer i Mal Anderson. A més, és el sisé amb més aparicions en la final de Melbourne Park i ha superat les cinc presències de l'escocés Andy Murray, el local Ken Rosewall i el suec Stefan Edberg.

També et pot interessar

stats