Mor la polèmica estrela del futbol americà O. J. Simpson

L'exjugador, de 76 anys, ha mort a Las Vegas després d'una llarga batalla contra el càncer

Simpson en 1990 a l'Aràbia Saudita visitant les tropes nord-americanes abans del començament de la Guerra del Golf.
Simpson en 1990 a l'Aràbia Saudita visitant les tropes nord-americanes abans del començament de la Guerra del Golf. / Gerald Johnson (Viquipèdia)

L'exjugador de futbol americà, absolt per assassinat, Orenthal James (O. J.) Simpson, va morir de càncer ahir als 76 anys, segons ha anunciat aquest dijous la seua família en xarxes socials.

Simpson era considerat com un dels millors 'running backs' de la història de l'NFL, va ser protagonista d'un dels judicis més mediàtics als Estats Units en els anys noranta quan va ser acusat dels assassinats de la parella, Nicole Brown, i de Ronald Goldman.

Brown i Goldman van aparéixer morts el 12 de juny de 1994 en les escales exteriors del jardí de la casa on vivien ella i els dos fills del matrimoni. El judici es va completar en 1995 quan Simpson va ser declarat "no culpable" i posat en llibertat per falta de proves concloents en contra seua.

No obstant això, en un judici civil de 1997 Simpson va ser declarat responsable del doble assassinat i se li va ordenar pagar una indemnització de 33,5 milions de dòlars.

Aquest cas va canviar radicalment la percepció d'O.J. Simpson, que en l'àmbit esportiu és considerat com un dels millors jugadors de la història de la NFL.

En la seua carrera va guanyar l'MVP de 1973 i es va convertir en el primer jugador capaç d'aconseguir les 2.000 iardes recorregudes en una temporada.

També et pot interessar

stats