Masià torna al podi cinc carreres després

La nota trista de la jornada ha sigut la defunció el pilot suís Jason Dupasquier, que dissabte va patir una greu caiguda en l'última prova de classificació.

Masià, en el segon lloc del podi, acompanyat per Foggia i Rodrigo
Masià, en el segon lloc del podi, acompanyat per Foggia i Rodrigo / Claudio Giovannini (Efe)

Jaume Masià ha finalitzat en segon lloc en la prova de Moto3 en el Gran Premi d'Itàlia disputat a Mugello. El pilot d'Algemesí, que va guanyar la carrera inaugural de la temporada a Catar, no havia tornat a pujar al podi en les següents cinc proves i fins i tot el van haver d'operar després de caure en el Gran Premi de França.

L'italià Dennis Foggia ha evitat la sisena victòria espanyola en sis carreres imposant-se a Masià i a l'hispanoargentí Gabriel Rodrigo. El segon lloc del d'Algemesí és el seu millor resultat a Mugello, on va ser tercer al 2019. Amb aquest resultat, Masià ascendeix al segon lloc de la classificació general del Mundial, amb 59 punts, i que lidera el murcià Pedro Acosta amb 111.

Sergio García Dols, fins ara segon en la general, ha acabat en huité lloc, però una sanció per excedir els límits de la pista ha fet que finalment fora nové. Amb aquest resultat és ara quart en el mundial, amb 56 punts. L'altre pilot valencià de la categoria, Carlos Tatay, no ha pogut acabar la carrera.

Mor Jason Dupasquier

La nota trista de la jornada ha sigut la defunció del pilot suís Jason Dupasquier, que dissabte va patir una greu caiguda en l'última prova de classificació. El jove de 19 anys va perdre el control de la seua moto a l'eixida d'una corba nou amb la mala sort que va ser envestit pel japonés Ayumu Sasaki i l'espanyol Jeremy Alcoba. El pilot suís va ser traslladat a l'hospital de Florència amb un edema cerebral i un fort traumatisme toràcic, unes greus lesions de les quals no s'ha pogut recuperar.

El suís és el cinqué pilot que mor en una carrera del Campionat del Món de Motociclisme en aquest segle. Els japonesos Daijiro Kato (2003) i Shoya Tomizawa (2010), l'italià Marco Simoncelli (2011) i el mallorquí Luis Salom (2016) són les altres quatre víctimes.

Gardner guanya en Moto2

L'australià Remy Gardner ha guanyat la prova de Moto2 després de superar el madrileny Raúl Fernández per a penes catorze mil·lèsimes de segon. Arón Canet, onzé, ha sigut el millor valencià, seguit d'Héctor Garzó, tretzé. Jorge Navarro ha patit una caiguda i no ha pogut acabar la carrera.

Quartararo, intractable en MotoGP

Fabio Quartararo ha aconseguit al Gran Premi d'Itàlia el tercer triomf de la temporada i amplia l'avantatge respecte als seus perseguidors en la classificació del mundial. El portugués Miguel Oliveira i el mallorquí Joan Mir han completat el podi.

Aleix Espargaró ha sigut seté i Maverick Viñales, huité, mentre que l'únic pilot valencià en la categoria, Iker Llecuona, ha acabat en una bona onzena posició. Marc Márquez no ha pogut acabar la carrera després de caure en la segona volta.