La Marató de València vol continuar batent rècords

Més de 33.000 corredors i corredores de 134 països prendran l'eixida en la 43a edició de la prova, la quarta més ràpida del món

Senyalització dels 42 punts quilomètrics de la Marató de València amb imatges turístiques de la Comunitat Valenciana
Senyalització dels 42 punts quilomètrics de la Marató de València amb imatges turístiques de la Comunitat Valenciana / GVA

València acull aquest diumenge la 43a edició de la Marató, la quarta més ràpida del món, només per darrere de les de Chicago, Berlín i Londres. La prova té l'objectiu de continuar batent rècords, però ja n'ha assolit dos abans de començar: el nombre de participants (33.000) i el de corredors estrangers, al voltant de 19.000, de 134 països. El repte següent és batre el rècord de les persones que travessen la meta, establit en 21.813 des de l'any passat.

L'altre rècord més factible és el d'Espanya femení, ja que almenys quatre candidates opten a aconseguir-lo: Laura Luengo, Majida, Fàtima i Marta Galimany. Però la prova d'enguany està marcada en roig en l'agenda de molts atletes, que busquen la mínima olímpica per a poder estar en els Jocs Olímpics de París.

Un dels altres grans atractius d'aquesta edició és la presència de Joshua Cheptegei, que té l'actual rècord del món en 10.000 i és campió olímpic en 5.000, i que ha elegit València per a debutar en la distància de 42 quilòmetres. També hi destaca la participació de llegenda de l'atletisme Kenenisa Bekele, campió olímpic i cinc vegades campió del món, que ve a València per a aconseguir el bitllet per als Jocs Olímpics.

En categoria femenina destaca la participació de l'etíop Almaz Ayana, guanyadora de la marató d'Amsterdam 2022, i la seua compatriota Worknesh Degefa, guanyadora de la marató de Boston 2019 i la de Dubai el 2017 i 2020, que completen un cartell de luxe.

En els últims anys s’ha confirmat l’important impacte econòmic que aquesta celebració suposa per a la ciutat, que ja va més enllà del vessant purament esportiu. Enguany s'espera que la Marató tinga un impacte de vora 30 milions per al sector turístic valencià.

La Marató de Valencià es podrà seguir en directe per la televisió, el web i l'aplicació mòbil d'À Punt Mèdia des de les 8 del matí fins a les 14:00 hores, amb la narració de Xavi Blasco i els comentaris d'Àlex Calabuig i Fernando Miñana.

També et pot interessar

stats