Manu Bargues engrandeix el seu palmarés

L'esgrimidor valencià Manu Bargues s'ha penjat la plata en l'Europeu sub 23 per equips que s'ha disputat a Armènia.

Manu Bargues (tercer per l'esquerra) amb l'equip espanyol que va aconseguir la medalla de plata
Manu Bargues (tercer per l'esquerra) amb l'equip espanyol que va aconseguir la medalla de plata / Proyecto FER

Manu Bargues ha tornat a pujar al podi. L'any passat el quartet espanyol aconseguia l'or a Bielorúsia i enguany, la plata a Armènia. "En la final davant Suïssa fallàrem en l'estratègia i perdérem, però abans havíem eliminat un rival fort com França".  

De  xicotet ja jugava amb pals i espases, i els seus pares, Carmen i Manolo, en vista que no acabava de decidir-se per la pràctica de cap esport, l'apuntaren a esgrima. Als 9 anys es va iniciar en aquest món de l'acer. Ara, amb 23 anys, és tot un guerrer de l'esgrima que transmet la seua passió per aquesta especialitat. Des de fa 5 anys viu a la residència d'alt rendiment Joaquim Blume de Madrid amb alguns dels millors esgrimidors nacionals com ara Álvaro Ibáñez.

Agraït al projecte FER

L'atleta reconeix que és un esport que sobreviu amb més entusiasme que recursos, per això Manu valora el suport que reben els esports minoritaris del projecte FER: "És un projecte flipant", diu emocionat. "El FER és com un pare per a nosaltres. Ha aconseguit crear una gran família d'esportistes a València que fa que no et sentes sol. I pel que fa a la part econòmica, a mi m'ha permés sufragar-me campionats i concentracions importants per a la meua trajectòria".    

L'any que ve Manu Bargues ja passa a la màxima categoria, l'absoluta, i el seu somni el té clar: "Estar a Tòquio 2020".     

Amb l'acer a la mà vol seguir acumulant èxits esportius.  

També et pot interessar

stats