Laurel Hubbard es converteix en la primera atleta trans en uns Jocs Olímpics

La seua participació a Tòquio pot obrir el camí a molts altres esportistes transgènere

Laurel Hubbard, en una imatge d'arxiu
Laurel Hubbard, en una imatge d'arxiu / Twitter

L'halteròfila neozelandesa Laurel Hubbard ha fet història. Amb la seua classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio es convertirà en la primera atleta trans a competir en la màxima cita olímpica.

Hubbard, de 43 anys, practica aquest esport des de la infància i va començar la seua transició al 2012. Va guanyar la plata en el Mundial de 2017 i va ser sisena en el de 2019 després d'una greu lesió en el colze que va amenaçar la seua continuïtat en l'esport.

El millor registre total de Hubbard en la classificació és de 285 quilos, la qual cosa la situa entre les atletes olímpiques més destacades i amb possibilitats de penjar-se una medalla a Tòquio.

L’any 2015 el Comité Olímpic Internacional va publicar unes pautes que permeten qualsevol atleta transgènere competir com a dona sempre que els seus nivells de testosterona estiguen per davall de 10 nanomols per litre durant almenys dotze mesos abans de la seua primera competició. La seua participació en aquests Jocs pot obrir el camí a molts altres esportistes transgènere.

També et pot interessar

stats