El Joventut d'Elx ascendeix a la Primera Divisió de futbol sala

Un gol d'Aitana Olaso en la pròrroga permet a les il·licitanes jugar la temporada que ve en la màxima categoria estatal

Les jugadores del Joventut Elx celebren l'ascens
Les jugadores del Joventut d'Elx celebren l'ascens / Twitter: @FFCV_info

El Joventut d'Elx acompanyarà la temporada que ve la Universitat d'Alacant en la Primera Divisió de futbol sala. Les il·licitanes han aconseguit l'ascens després de guanyar 2-1 l'Amarelle gallec a l'Esperanza Lag, en un partit que s'ha decidit en la pròrroga.

Després de la derrota ara fa una setmana contra el Marín Futsal (5-7), el Joventut d'Elx es jugava l'ascens a una carta contra l'Amarelle, catorzé classificat en la Primera Divisió aquesta temporada.

La igualtat ha sigut la tònica del partit, amb dos equips conscients del que hi havia en joc. Els nervis s'han fet notar i s'ha arribat al descans amb empat a zero. En la represa s'ha mantingut el mateix guió, però les gallegues han desfet la igualada amb un gol d'Anna Escribano en l'equador de la segona part.

Amb aquest marcador s'ha arribat als últims cinc minuts del temps reglamentari i el Joventut d'Elx ha arriscat atacant amb cinc jugadores i sense portera. L'estratègia li ha eixit bé a les il·licitanes, ja que Carolina Andrade ha empatat quan faltaven menys de dos minuts per al final. L'empat ha portat el partit al temps extra, amb dues parts de tres minuts cadascuna. I a falta de deu segons perquè acabara la primera part de la pròrroga, Aitana Olaso ha aconseguit el gol que li ha donat l'ascens al seu equip, ja que l'Amarelle ja no ha sigut capaç d'empatar el duel.

D'aquesta manera, la temporada que ve hi haurà novament dos equips valencians en la màxima categoria estatal del futbol sala. El Joventut d'Elx omplirà el buit que ha deixat el Xaloc Alacant, que ha baixat a Segona.