Jon Rahm se'n va al LIV Golf

El jugador basc, que compartirà circuit amb el valencià Sergio García, es converteix en l'esportista millor pagat de la història

Jon Rahm, amb el CEO del LIV, Greg Norman
Jon Rahm, amb el CEO del LIV, Greg Norman / Twitter: @JonRahmpga

El número 3 del món i actual guanyador del Masters d'Augusta, Jon Rahm, deixa el PGA Tour per a incorporar-se al LIV Golf, la controvertida lliga saudita en què també juga el valencià Sergio García. El fitxatge del jugador basc, a canvi de més de 500 milions de dòlars, suposa un colp d'efecte en el món del golf, enmig de la guerra entre els grans circuits tradicionals i aquesta competició emergent.

La notícia arriba després de dies de rumors en què ja s'especulava amb el fitxatge de Rahm per la lliga saudita. Però les seues paraules en el passat, en què va arribar a dir que aquest projecte no l'atreia i que "no canviaria gens ni mica amb 400 milions de dòlars més", feien pensar que era impossible. Ara, només un any després, han quedat en l'oblit.

El golfista basc s'ha convertit en l'esportista millor pagat de la història, amb un contracte fix de 500 milions de dòlars, que l'uneix al LIV Golf fins al 2029. A més, Rahm podrà sumar a aquesta xifra els diners que aconseguisca participant en els diferents tornejos del circuit, que comença el 2 de febrer a Mayakoba, Mèxic.

Rahm, que tindrà un equip propi, serà el quart espanyol del LIV Golf, després del valencià Sergio García, el català David Puig i el madrileny Eugenio López-Chacarra. Aquests tres golfistes formen part del mateix equip, el Fireballs, que capitaneja el borriolenc.

Aquest moviment de Rahm, que provoca un xicotet terratrémol en les estructures del golf mundial, podria tindre una part estratègica. El basc confia que la decisió accelere les negociacions entre el PGA Tour i el LIV i desemboque en una aliança del golf mundial.

De moment, l'aposta de Rahm té un cert risc, ja que podria perillar la seua presència en l'equip europeu de la Ryder Cup, una competició que Sergio García no va poder jugar per formar part del circuit saudita. Això sí, el basc té garantida la seua presència en els grans tornejos, els anomenats majors, a mitjà termini. Rahm podrà participar en el Masters de per vida per haver-lo guanyat, i té assegurat jugar el US Open fins al 2031, i l'Obert Britànic i l'Obert dels Estats Units els pròxims cinc anys.

També et pot interessar

stats