Jon Rahm conquista el Masters d'Augusta

El golfista basc guanya el primer major de la temporada i el segon de la seua carrera, després de l'Obert dels Estats Units de 2021

Jon Rahm, amb la Jaqueta Verda i el trofeu de campió
Jon Rahm, amb la Jaqueta Verda i el trofeu de campió / Mike Segar (Reuters)

Jon Rahm és el nou campió del Masters d'Augusta. El golfista basc ha guanyat la prestigiosa Jaqueta Verda, la sisena que aconsegueix un gollfista espanyol, després de les dues de Severiano Ballesteros, les dues de Txema Olazábal i la que va aconseguir el valencià Sergio García.

Rahm ha donat una exhibició en l'última jornada del primer major de la temporada per a remuntar els dos colps de desavantatge que tenia sobre el líder, el nord-americà Brooks Kopeka. De fet, si tenim en compte els 12 forats que quedaven per completar de la tercera jornada, el basc ha remuntat quatre colps l'últim dia del torneig. I ha guanyat amb autoritat, amb quatre colps menys que els segon classificats, Koepka i el seu compatriota Phil Mickelson, després de firmar una volta de 69 colps (-3), per a completar els 72 forats de l'Augusta National amb -12 en l'acumulat.

Aquest és el segon major de la carrera de Rahm, després de l'Obert del Estats Units que va guanyar el 2021, i el desé de la història del golf espanyol. Ballesteros va guanyar dos Masters i tres Oberts britànics, Olazábal dos Masters i Sergio García, un altre Masters. Aquest triomf li permet, a més recuperar el número 1 del món.

El destí ha volgut que aquest triomf arribe sis anys després de la victòria de Sergio García en aquest mateix torneig i precisament, el dia que Seve Ballesteros hauria complit 66 anys.