Héctor Catalá, Kim López i Ricardo Ten estrenen el medaller valencià en els Jocs Paralímpics

Han guanyat, respectivament, la medalla de plata en triatló, l'or en llançament de pes i el bronze en la prova de velocitat per equips en ciclisme

Héctor Catalá, Kim López i Ricardo Ten
Héctor Catalá, Kim López i Ricardo Ten / Efe

Les medalles valencianes en els Jocs Paralímpics de Tòquio han tardat uns dies, però n'han arribat tres de colp en la quarta jornada. Héctor Catalá ha estrenat el medaller de la Comunitat Valenciana amb la plata en triatló, Kim López s'ha penjat l'or en llançament de pes i Ricardo Ten ha guanyat el bronze en la prova de velocitat per equips en ciclisme.

Héctor Catalá i el seua guia, Gustavo Rodríguez, han aconseguit la medalla de plata després de protagonitzar una gran remuntada en la prova que s'ha disputat a la badia d'Odaiba de Tòquio. Amb aquest triomf, l'atleta de Serra amplia un palmarés que compta amb un Campionat del Món a Lausana (Suïssa) al 2019 i dos subcampionats europeus al 2017 i 2019.

La segona medalla valenciana en els Jocs ha sigut d'or i ha arribat en llançament de pes, en la classe F12. Kim López ha batut el seu propi rècord del món amb un llançament de 17,04 metres. L'atleta de València, amb discapacitat visual, ha revalidat així el títol aconseguit a Rio 2016 i s'ha penjat la segona medalla, les dues d'or, en uns Jocs Paralímpics.

Ricardo Ten, el banderer espanyol, ha sigut el protagonista de la tercera medalla valenciana de la jornada. L'esportista valencià ha guanyat, juntament amb Alfonso Cabello i Pablo Jaramillo, el bronze en ciclisme, en la prova de velocitat per equips. Aquest és el huité metall de Ten en uns Paralímpics i el primer en ciclisme, després dels set que ha guanyat en atletisme (tres ors, una plata i tres bronzes).

A més de les tres medalles valencianes, la delegació espanyola n'ha guanyat quatre més en la jornada més exitosa fins ara. Yassine Ouhdadi s'ha penjat l'or en els 5.000 metres, Toni Ponce, la plata en 100 metres braça, Susana Rodríguez, l'or en triatló, i Álex Sánchez, el bronze en la mateixa prova. Així, Espanya ja té catorze medalles: quatre ors, huit plates i dos bronzes.

També et pot interessar

stats