La Generalitat distingeix la història centenària del Castelló, de l'Hèrcules i de l'Elx

En el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia, també s'ha reconegut el pilotari Pigat I, el surfista Iván Pastor i l'excapitana del València Basket, Anna Gómez

El ple del Consell s'ha reunit aquest divendres a Crevillent
El ple del Consell s'ha reunit aquest divendres a Crevillent / Generalitat

L'esport de la Comunitat Valenciana també rebrà diumenge les Distincions de la Generalitat en el 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia. Un lliurament de premis que podran seguir en la programació especial d'À Punt Mèdia.

La distinció reconeix la història centenària de tres equips de futbol amb arrels profundes al territori. Un premi que posa el colofó a un any ple de celebracions per part del Castelló i de l'Hèrcules i que avança les que ben prompte celebrarà també l'Elx.

En la commemoració de la quarta dècada de l'Estatut d'Autonomia, la Generalitat també guardona la trajectòria individual d'homes i de dones esportistes. Pigat I, tota una llegenda de la pilota, en especial del raspall i primer d'una nissaga de pilotaris, rebrà a 86 anys una de les distincions al mèrit esportiu. Un premi a les més de 1.500 partides d'aquest mite nascut al Genovés.

Les quatre participacions olímpiques del surfista alacantí Iván Pastor l'han fet mereixedor d'una altra de les distincions al mèrit esportiu. També es reconeix la trajectòria de l'excapitana del València Basket, Anna Gómez, que enguany va deixar el club després de situar les taronja en el cim del bàsquet femení.

El capítol de les Distincions al Mèrit Esportiu el tanca la Societat de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana. I en l'any del Mundial de Qatar, la Generalitat atorga la distinció d'ambaixador de la Comunitat Valenciana a Mateu Lahoz. El d'Algímia d'Alfara serà l'únic àrbitre principal que xiularà partits en la Copa del Món.

També et pot interessar

stats