La Fundació Trinidad Alfonso puja a dos milions d'euros la inversió en el Projecte FER

La inciativa FER+ destinarà 800 mil euros més per a motivar els esportistes davant el repte de la Covid-19.

La Fundació Trinidad Alfonso augmenta la inversió per a motivar els esportistes del Projecte FER
La Fundació Trinidad Alfonso augmenta la inversió per a motivar els esportistes del Projecte FER / Fundació Trinidad Alfonso.

La Fundació Trinidad Alfonso, presidida per Juan Roig, ha decidit doblar l'ajuda als integrants del Projecte FER 2020, que inicialment era d'1,2 milions d'euros i que amb aquesta inciativa, anomenada FER+, passa a 2 milions d'euros. FER+ s'ha creat amb l'objectiu de motivar els esportistes a recuperar, com més prompte millor, l’estat físic i que siguen capaços d'assolir i, fins i tot, de superar els nivells de rendiment esportiu d’abans del confinament obligat per la crisi sanitària de la Covid-19.

La iniciativa està dividida en dos partides: una de més de 700.000 euros afegits per als 142 esportistes de la huitena edició del projecte, que destinen aquest suport econòmic a material esportiu adquirit o llogat i a desplaçaments a competicions o concentracions, si l'esportista és qui n'assumeix les despeses. En la segona partida, de 100.000 euros, podran accedir els 21 entrenadors que formen part del Projecte FER Entrenadors, i que destinen les ajudes a desplaçaments a concentracions o competicions, les despeses dels quals han d'assumir els mateixos entrenadors.

FER+ comptarà amb el suport i l'assessorament del Comité Olímpic Espanyol i del Comité Paralímpic Epanyol, que ajudaran a contrastar la veracitat de les sol·licituds i les necessitats que presenten els esportistes i els entrenadors. Per a Alejandro Blanco, president del COE, aquests tipus de gestos "són admirables, aquesta ajuda addicional proporcionarà als participants del Projecte FER més mitjans i recursos materials, a més de ser una gran incentiu moral i anímic".

Miguel Carballeda, president del Comité Paralímpic Espanyol, també ha mostrat satisfacció per una inciativa que "és un impuls de moral per a tots, en especial per als esportistes del Projecte FER condicionats per aquesta situació d'emergència en què ens trobem". Carballeda també assegura que per al CPE "és un plaer i un privilegi ser company de viatge de la Fundació Trinidad Alfonso", a més de donar l'enhorabona "per aquest nou exemple de sensibilitat i generositat amb l'esport i, per extensió, amb la societat".

Els esportistes, per la seua banda, han preparat un vídeo d'agraïment a Juan Roig per la iniciativa i pel seu compromís amb l'esport valencià en aquests moments tan complicats.

També et pot interessar

stats