Estadis plens i pavellons al 80% d’aforament a partir de divendres

El ministeri i les comunitats autònomes aproven ampliar el públic dels recintes esportius

Estadis plens i pavellons al 80% d’aforament a partir de divendres

Els estadis podran tornar a omplir-se per complet. Així ho acordaran les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat en el Consell Interterritorial de Salut, que té lloc aquest dimecres. A més de la totalitat de l’aforament dels estadis, que entrarà en vigor a partir d’aquest divendres, també s’ampliarà l’aforament dels pavellons de bàsquet fins al 80%. 

A la Comunitat Valenciana, aquest nou acord modifica el que havia aprovat la Generalitat i que estava en vigor des d’aquest dimarts, que era suprimir el límit d’assistents en els partits de les lligues professionals de futbol i bàsquet. 

A més, la Generalitat havia aprovat que els pavellons i recintes tancats només puguen omplir-se al 40% i els estadis a l'aire lliure, al 60%. Segons han confirmat fonts de la conselleria de Sanitat a À Punt, aquesta normativa autonòmica es modificarà abans del cap de setmana per a poder establir les noves directrius nacionals marcades en la reunió interterritorial.

Amb una incidència mitjana de coronavirus de 62,5 casos i el 76,9% de la població immunitzada amb la pauta completa a Espanya, el Ministeri de Sanitat i les comunitats ampliaran aquest dimecres l'aforament dels grans esdeveniments esportius, després que alguns governs autonòmics hagen fet passos inequívocs en aquesta direcció.

Quant a l’alçament de les restriccions en els grans recintes esportius, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat els últims dies per suprimir la limitació d'assistents a esdeveniments esportius multitudinaris, sempre que porten mascareta i hi haja separació entre ells.

També et pot interessar