Espanya es penja la medalla de bronze

La selecció de waterpolo ha acabat el Mundial del Japó en tercer lloc, després de véncer per 6-9 Sèrbia

Un jugador espanyol, en una acció d'atac
Un jugador espanyol, en una acció d'atac / Stefan Wermuth (Reuters)

La selecció espanyola masculina ha pujat al pòdium per tercera vegada consecutiva en el Mundial de waterpolo. L'equip entrenat per David Martín s'ha penjat la medalla de bronze en el Campionat del Món de Natació del Japó, després de véncer Sèrbia per 6-9 en la lluita pel tercer lloc.

Espanya s'ha refet de l'amarga derrota en les semifinals contra Hongria per a guanyar els serbis, en un partit en el qual la defensa i, especialment, el porter Edu Lorrio han marcat la diferència. De fet, l'equip de David Martín ha aconseguit tancar la porteria durant díhuit minuts, fet que ha resultat clau per al triomf final. El duel s'ha decidit en la represa, ja que la selecció espanyola no ha encaixat cap gol en el tercer període i ha aconseguit una renda de quatre gols en l'inici del quart, que ha deixat sense reacció Sèrbia.

Aquesta medalla se suma a la plata aconseguida a Gwangju (Corea del Sud) i l'or a Budapest (Hongria) en les dues últimes cites mundialistes. En total, Espanya suma ja nou metalls en els Campionats del Món. Ara l'objectiu és aconseguir la plaça olímpica per a París 2024. L'equip de David Martín tindrà dues oportunitats per a guanyar-se el bitllet, una al gener en l'Europeu de Netanya i l'altra, al febrer en el Mundial de Doha.