Els desfibril·ladors salven dues vides en la Marató de València

Es va atendre un corredor en el quilòmetre 40,5 i un espectador que va patir un infart

Eixida de la Marató València 2023
Eixida de la Marató de València 2023

Durant la 43a edició de la Marató de València Trinidad Alfonso aquest diumenge, va ser necessari utilitzar en dues ocasions els desfibril·ladors amb els quals compta la carrera per a atendre tant un corredor com un espectador que va patir un infart.

Com en els sis anys anteriors, la prova, amb una infraestructura de cardioprotecció important, va comptar en aquesta ocasió amb vint desfibril·ladors cedits per Projecte+Vida, iniciativa de l'empresa Almas Industries España. Els duien vint patinadors que estaven en els últims quilòmetres de la carrera, l'hospital de campanya i les ambulàncies.

Gràcies a aquests desfibril·ladors es van poder salvar dues vides durant el transcurs de la prova. En concret, van ser un participant en el quilòmetre 40,5, d'uns cinquanta anys, i un espectador que va patir un infart i va entrar en fibril·lació, d'uns quaranta anys.

És el seté any en què Projecte+Vida es compromet a donar suport a la cardioprotecció aportant els desfibril·ladors per a atendre qualsevol possible contratemps dels més de 33.000 inscrits. També donava suport el gran dispositiu mèdic format per 30 metges en carrera, 15 ambulàncies i hospitals de campanya, 65 infermers especialistes principalment d'UCI i anestèsia i 150 voluntaris sanitaris.

Segons Nuño Azcona, CEO d'Almas, la presència de desfibril·ladors en aquesta mena d'esdeveniments és imprescindible, tant pel gran nombre de participants i públic com per l'esforç físic que representa.

“Cal tindre en compte que, en cas d'una aturada cardíaca, cal actuar en menys de cinc minuts per a salvar la vida de la víctima. El compromís del Projecte+Vida no només consisteix a prestar els desfibril·ladors per a esdeveniments esportius, sinó també a generar conscienciació sobre l'aturada cardíaca, ja que un 90% de les aturades cardíaques es poden revertir amb persones formades en RCP i amb l'ús dels desfibril·ladors", va explicar.

També et pot interessar

stats