De la desesperació a l'eufòria: Izan Guevara guanya després d'abandonar

El pilot balear, que ha abandonat per una avaria, ha estat declarat vencedor perquè era el líder en la primera part d'una carrera accidentada, amb dues banderes roges

Izan Guevara, amb el trofeu de campió
Izan Guevara, amb el trofeu de campió / Erik Lesser (Efe)

Izan Guevara, format al Bressol de Campions, ha guanyat una de les carreres més boges que es recorden. El jove pilot mallorquí de 17 anys ha vençut en la prova de Moto3 del Gran Premi de les Amèriques després d'abandonar per una avaria.

Però la direcció de carrera l'ha declarat vencedor perquè era el líder en la primera part, la més llarga, d'una carrera accidentada, amb dues banderes roges que no s'ha completat.

El millor valencià ha sigut Jaume Masià, que ha finalitzat en quart lloc, mentre que Carlos Tatay ho ha fet en la dihuitena posició. L'altre pilot valencià de la categoria, i tercer en el Mundial, Sergio Garcia Dols, no ha pogut competir per una caiguda en els primers entrenaments lliures.

En la categoria de Moto 2, el madrileny Raúl Fernández s'ha endut el triomf i retalla distàncies respecte al líder del Mundial, l'australià Remy Gardner. El millor valencià ha sigut Arón Canet, catorzé. Darrere d'ell han acabat Jorge Navarro (17é) i Héctor Garzó (20é).

En MotoGP, Marc Márquez ha aconseguit el segon triomf de la temporada. El català ha completat el triplet de victòries espanyoles en el Gran Premi de les Amèriques. Aquesta és la trenta-sisena vegada que tres pilots espanyols guanyen les tres proves d'un Gran Premi. 

També et pot interessar

stats