Dani Holgado guanya a França i referma el lideratge en el Mundial

Jaume Masià també ha pujat al pòdium en acabar tercer la carrera disputada a Le Mans

Dani Holgado, amb el trofeu de campió
Dani Holgado, amb el trofeu de campió / Stephane Mahe

El Mundial de Moto3 continua parlant valencià. Dani Holgado ha aconseguit en el Gran Premi de França la quarta victòria valenciana en cinc carreres i la segona particular. Aquest triomf el consolida en el primer lloc de la classificació general, on l'acompanyen en segon i tercer lloc Iván Ortolá i Jaume Masià.

Holgado ha fet una carrera pràcticament perfecta i en l'última volta ha tancat totes les portes al japonés Ayumu Sasaki, que havia aconseguit la pole position i ha intentat superar-lo fins a l'última revolta. El triomf del de Sant Vicent de Raspeig és el que fa 100 del motociclisme espanyol en Moto3.

Jaume Masià ha entrat a meta en tercer lloc, per davant d'Iván Ortolá, quart. Amb aquests resultats, tres pilots valencians ocupen els tres primers llocs en la classificació general del Mundial. Holgado és el líder amb 84 punts, 21 més que Ortolá i Masià. Tot i tindre els mateixos punts, el pilot de Puçol és segon, perquè ha guanyat dues carreres.

Sergio García, desé en Moto2

El millor valencià en la categoria de Moto2 ha sigut Sergio García Dols, que ha acabat en desena posició. Arón Canet s'ha vist implicat en una caiguda en les primeres voltes, que ha obligat a suspendre la carrera durant uns minuts. Al pilot de Corbera l'han traslladat a l'hospital a conseqüència de la caiguda. Tampoc ha pogut acabar la carrera l'altre pilot valencià de la categoria, Àlex Escrig.

La victòria ha sigut per a l'italià Tony Arbolino, que se situa líder del Mundial, en aprofitar la caiguda de Pedro Acosta. El txec Filip Salac ha acabat segon i el madrileny Alonso López ha completat el pòdium.

També et pot interessar

stats