Dani Holgado i Aron Canet guanyen el Gran Premi de Portugal

El pilot de Sant Vicent del Raspeig ha aconseguit la primera victòria valenciana en el Mundial de motociclisme de 2024 i el de Corbera ha trencat el malefici en Moto2

Dani Holgado i Aron Canet, amb el trofeu de campions
Dani Holgado i Aron Canet, amb el trofeu de campions / Reuters

Dani Holgado ha aconseguit la primera victòria valenciana en el Campionat del món de motociclisme de 2024. El pilot de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) ha guanyat la carrera de Moto3 del Gran Premi de Portugal, per davant de l'andalús José Antonio Rueda i del també valencià Iván Ortolá.

Amb aquest resultat, Holgado se situa líder del Mundial, amb 45 punts, després del segon lloc aconseguit en la carrera inicial a Qatar. Ortolá, que ha aconseguit el primer pòdium de la temporada, puja fins al tercer lloc de la classificació general.

Els altres dos pilots valencians en la categoria han tingut diferent sort.Vicent Pérez ha sumat els primers punts de la temporada, després de travessar la línia de meta en catorzé lloc, mentre que Ángel Piqueras no ha pogut acabar la carrera per una caiguda.

Canet trenca el malefici

La victòria d'Holgado no ha sigut l'única del dia, ja que Aron Canet també ha guanyat la carrera de Moto2 del Gran Premi de Portugal. El pilot de Corbera ha trencat el seu particular malefici, ja que no havia aconseguit cap triomf en les 69 carreres que havia disputat en la categoria. Canet ha travessat la línia de meta per davant de Joe Roberts i Manuel González, mentre que Sergio García Dols ha finalitzat la prova en sisé lloc. Els altres dos pilots valencians en Moto2, Jaume Masià i Àlex Escrig, no han puntuat després d'acabar, respectivament, en els llocs 21 i 24.

Amb aquesta victòria, Canet se situa líder del Mundial, amb 31 punts, dos més que Roberts. Sergio García Dols és quart, a cinc punts del de Corbera.