Dadi Yami i Amina Bettiche regnen en la Marató de Castelló

Yami i Bettiche guanyen la Marató de Castelló
Yami i Bettiche guanyen la Marató de Castelló

La 13a edició de la Marató BP Castelló s'ha tancat amb la victòria de l'etíop Dadi Yami i l'algeriana Amina Bettiche, encara que cap dels dos ha aconseguit batre el rècord d'una prova en la qual no figuraven entre els principals favorits per a adjudicar-se el triomf.

Dadi Yami ha sorprés amb el seu primer lloc en la línia de meta perquè afrontava la carrera com a llebre i s'ha imposat en la recta final amb un temps de 2:11:15 hores al marroquí Lemi Dumecha, que ostenta el millor temps absolut de la marató castellonenca després de tretze edicions i que va quedar a tres segons del vencedor.

Prop d'ells també el marroquí Mohamed El Talhaoui a onze segons del vencedor, mentre que el primer espanyol a completar el recorregut ha sigut Samuel Palomera, del Cárnicas Serrano, que s'ha proclamat campió autonòmic amb un temps de 2:25:17 hores.

En categoria femenina, l'algeriana Amina Bettiche, amb 2:28:29 hores, s'ha imposat en el seu debut en una prova de marató. Després d'ella, a 48 segons, la segona classificada ha sigut la kenyana Peninah Jerop Kandie i tercera l'etíop Birho Adhena Gidey, a 2 minuts i 16 segons.

La primera maratoniana espanyola a arribar a meta ha sigut Beatriz Martínez en la cinquena posició amb un temps de 2:49:53 hores.

També et pot interessar

stats