El club Aquàtic Campanar, campió d’Espanya de clubs de Natació Adaptada
El club valencià aconsegueix pujar al més alt del pòdium en el campionat celebrat a Lloret de Mar. I bat un rècord d’Espanya.
El club Aquàtic Campanar continua sumant èxits i torna a pujar, per segon any consecutiu, al més alt del pòdium en una cita esportiva a nivell nacional. Medalla d’or en el Campionat d’Espanya de Clubs de Natació Adaptada celebrat aquest cap de setmana, a Lloret de Mar, a la comarca de la Selva.
El club valencià ha sumat 385 punts que valen un campionat . Per darrere han quedat, en segon lloc i subcampió el Club de Natació Mataró, 268 punts, i la medalla de bronze ha sigut per al Club Fidas de Còrdova amb 261 punts.
En aquest campionat han participat més de 200 esportistes de 43 clubs de tot Espanya. L'expedició del Club Aquàtic Campanar està formada per 16 nadadors i dos tècnics. A la victòria en equip, cal sumar un altre individual: la jove nadadora de l'Aquàtic Campanar, Lucía Martínez (S4) va batre el record d'Espanya en la prova de 200 metres lliures.
A més, el club compta amb 4 esportistes internacionals que van contribuir a la suma de punts: Sergio Martos, David Levecq, Jorge Palau, Pedro Ubeda. Per aconseguir el primer lloc van ser també determinants els relleus de 4x100 i 4x50 femení i masculí.
Fer visible la natació adaptada
Vicent Barberà, president de Club Aquàtic Campanar espera que aquest èxit esportiu ajude a fer visible el treball en favor de l’esport adaptat que es fa en el club. “A penes tenim ajudes. Volem que els nostres nadadors puguen competir en el Campionat d’Espanya, però no sabem si serà possible per les altes despeses que suposa el viatge i la participació en aquest esdeveniment”.
El Club Aquàtic Campanar fa, des de finals dels noranta, una aposta clara per la natació adaptada. Està adscrit a la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA). Es tracta d’un club on tenen cabuda persones amb qualsevol tipus de diversitat funcional. S'entrenen a la piscina coberta de Campanar. I el seu objectiu es posar la lupa sobre l’esport adaptat i, més en concret, sobre la natació amb absoluta normalitat. De fet, persones amb diversitat funcional s'entrenen amb tot tipus de públic.
Aquests nadadors ensenyen, més enllà de la natació, valors com ara la superació i l’esforç. Valors gràcies als quals tots som igual de capaços de conquerir grans metes.