Carlos Sainz guanya el Dakar per quarta vegada

El pilot madrileny, juntament amb el seu copilot Lucas Cruz, s'ha convertit en el primer campió d'aquesta prova amb un cotxe híbrid

Lucas Cruz i Carlos Sainz celebren el triomf
Lucas Cruz i Carlos Sainz celebren el triomf / Twitter: @dakar

Carlos Sainz ha conquistat el quart ral·li Dakar juntament amb el seu copilot Lucas Cruz. El pilot madrileny, de 61 anys, s'ha convertit en el primer campió d'aquesta prova amb un cotxe híbrid. Sainz ha aconseguit el títol amb contundència, perquè després de l'avaria del francés Sébastien Loeb, ha acabat amb més d'una hora i vint minuts d'avantatge sobre el segon classificat, el belga Guillaume de Mevius (Toyota). Tot i els problemes, Loeb ha completat el pòdium.

El madrileny no ha guanyat cap etapa, però ha fet una exhibició de pilotatge i ha brillat en les tres etapes més complicades. Va quedar segon en la primera jornada, plena de pedres; segon en la sisena, una crono de 48 hores pel desert d'arena més gran, i tercer en la penúltima, una altra marató de pedres en la qual Sainz va abaixar el ritme després de l'avaria de Loeb, conscient que ja ningú podria acostar-se al seu temps en la general.

Dani Albero conclou la prova

L'únic pilot valencià que ha pogut travessar la meta en el ral·li més dur del món ha sigut el diabètic Dani Albero, amb el seu copilot, Luis Serra, en la categoria de cotxes clàssics. Aquesta és la quarta vegada que aconsegueix acabar el Dakar.

Els altres dos participants valencians, Tosca Schareina i Joan Barreda, que participaven en la categoria de motos, han hagut d'abandonar abans d'hora. El primer, que va guanyar l'etapa pròleg, va abandonar per una caiguda, i el de Torreblanca, per problemes mecànics en l'etapa reina.

Cristina Gutiérrez, primera espanyola que guanya el Dakar

Cristina Gutiérrez ha fet història en el Dakar. La pilot de Burgos s'ha convertit en la primera espanyola i en la segona dona que guanya aquest ral·li, després d'imposar-se en la categoria Challenger, de prototips.

Guitiérrez eixia segona en l'última etapa amb uns 25 minuts de desavantatge respecte a Mitch Guthri, líder virtual de la carrera. Però una avaria en el turbo li han fet perdre més de 23 minuts, decisius per a la victòria de l'espanyola. Aquesta ha sigut l'última participació de la de Burgos en Challenger, ja que l'any que ve compartirà equip amb el francés Sébastien Loeb i el qatarià Nasser Al-Attiyah.

També et pot interessar

stats