El Canyamelar i el Castelló lluiten per la permanència en la Lliga Guerreras d'handbol

El CH Canyamelar València pot desaparéixer en cas de baixar de categoria.

Jugadores del CH Canyamelar entrenant
Jugadores del CH Canyamelar entrenant / Víctor Martínez

Quan només falten tres partits perquè acabe la Lliga Guerreras d'handbol femení, dos equips valencians lluiten per mantindre la permanència: el BM Castelló i el CH Canyamelar. L'únic equip de la ciutat de València, hereu de l'antic Marítim del Cabanyal de 1997, es troba un punt per damunt de les de Castelló. Però tot i això la lluita està molt disputada.

Per al Canyamelar, la pèrdua de categoria, "podria significar la desaparició del club" indica Vicent Enric Nogués, el seu entrenador. "En aquests moments vivim de les subvencions. L'únic patrocinador que tenim és el bar del costat del poliesportiu, així que, si abandonem la primera divisió, perdrem les ajudes, el planter no podria mantindre's... és una situació molt complexa i delicada... el temps ho dirà", afegeix Nogués. És per això que lluitaran fins l'últim alé per la permanència "ara, matemàticament, o baixa el Castelló, o baixem nosaltres".

El Canyamelar es troba en la posició 12a de la classificació, amb nou punts. El Castelló, amb huit punts, és el següent. De moment, l'únic club que té assegurada la baixada és el Base Villaverde. L'altre equip serà un conjunt valencià. Els dos tenen per davant dos partits a casa i un fora. El Canyamelar ho té un poc més fàcil: en guanyar els mateixos punts que el seu rival, té assegurada la permanència. El seu primer enfrontament, contra el Súper Amara de Bera Bera (de Sant Sebastià) és a casa, aquest dissabte dia 12, a les 19:30 hores. "Es tracta d'un partit difícil" diu María Pérez, jugadora veterana de l'equip valencià "ja que són els primers de la lliga. Més esperances tenen en el partit amb el Base Villaverde (el dissabte 19, a les 19:00 h, a Madrid) i amb l'Aula Alimentos de Valladolid (el dia 26, a les 19.00 hores, a casa) "però dependrem també del que faça el Castelló", afegeix Nogués.

El Castelló ho té un poc més difícil. Amb una plantilla més jove, aquesta era la primera ocasió que arribaven a la divisió d'honor. "Ha estat tot un privilegi i una il·lusió per a tots" comenta Vicent Sos, el seu entrenador. "Som un club que fins ara teniem el 90% de la plantilla d'ací, amb moltes estudiants, que van molt justetes econòmicament... i la temporada al final, quan s'allarga, posa a cadascú al seu lloc. Si baixem, farem ajustaments. Potser alguna jugadora se'n vaja perquè li arribe una oferta millor. Però nosaltres continuarem treballant passe el que passe". I per tal d'intentar aconseguir la permanència no deixaran de lluitar en els tres pròxims partits: "el d'aquest dissabte, contra el Muchoticket Santa Eulària, de les Illes Balears, potser el més accessible" matisa Arantxa Banacloche, jugadora del Castelló "perquè van pujar amb nosaltres i a més tenen al seu favor el factor camp". Si perdem el partit, el dissabte 12, a les 18:30 h al pavelló Fernando Úbeda Mir, la situació es complicaria molt ja que els equips contra els quals lluitaran els dissabtes següents (el Mavi Nuevas Tecnologías de Gijón i el Godoy Maceira Porriño) "són equips més complicats i que es troben més amunt en la classificació".

Jugadores del BM Castelló / BM Castelló

També et pot interessar

stats