Ayuso farà doblet en ruta i contrarellotge en els Jocs Olímpics de París

El seleccionador espanyol, el valencià Pascual Momparler, també ha seleccionat Lazkano i Aranburu per a la prova de carretera

Ayuso, durant una contrarellotge al Tour de França
Ayuso, durant una contrarellotge en el Tour de França / Reuters

El ciclista de Xàbia Juan Ayuso formarà amb Oier Lazkano i Alex Aranburu l'equip d'Espanya en la prova de ruta dels Jocs Olímpics de París i, a més, serà el representant de la selecció en la contrarellotge del dia 27 de juliol.

Ayuso, Lazkano i Aranburu, actual campió nacional, participaran en la prova de ruta el 3 d'agost després d'haver sigut triats pel seleccionador nacional de ruta, Pascual Momparler.

"Crec que és un equip d'alt nivell, els tres s'estan preparant a fons i amb afecte per a la cita olímpica i anirem amb molta il·lusió, a pesar que tindrem com a rivals molts súpercracs, com Pogacar, Evenepoel, Van der Poel o Van Aert", assenyala Momparler.

L'elecció d'Ayuso per a la crono l'explica Momparler perquè el corredor de Xàbia és "un dels millors de l'any en la modalitat i té una bonica oportunitat" i precisa que "ha guanyat Remco Evenepoel en alguna carrera i podria optar a un diploma olímpic, tot és possible".

No està en la llista olímpica el granadí Carlos Rodríguez, un corredor que, segons el seleccionador, tindrà més opcions en el Mundial de Zúric per tractar-se d'un recorregut més adequat per a les seues condicions.

Respecte al recorregut olímpic, Momparler no es va mostrar massa optimista per l'escassa duresa. "No és un recorregut dur, en el disseny ha prevalgut ensenyar els monuments de París abans que altres aspectes. Cal pujar a Montmartre, que no serà molt exigent, però la baixada sí que pot oferir sorpreses", conclou.

També et pot interessar

stats