Ashleigh Barty trenca el malefici local a l'Obert d'Austràlia

La número 1 del món ha tornat a guanyar aquest torneig per al seu país 44 anys després en véncer Danielle Collins en la final (6-3 i 7-6)

Ashleigh Barty celebra un punt
Ashleigh Barty celebra un punt / Dave Hunt (Efe)

Des que el 1978 l'australiana Chris O'Neil guanyara l'Obert del seu país, cap compatriota seu, ni en categoria masculina ni femenina, havia aconseguit endur-se el primer Grand Slam de l'any. 44 anys més tard, Ashleigh Barty, ha trencat, per fi, aquesta maledicció en l'Obert d'Austràlia. La número 1 del món ha sigut profeta a la seua terra després de véncer la nord-americana Danielle Collins en la final en dos sets (6-3 i 7-6).

Barty, que arribava a la final sense haver cedit ni un sol set en tot el torneig, ha imposat el seu joc en el primer, que s'ha endut amb un còmode 6-3. En el segon, en canvi, les coses se li han complicat a la número 1 del món. En tot l'Obert d'Austràlia Barty només havia perdut el servei una vegada, però en el segon set, Collins li l'ha trencat dues vegades i s'ha situat amb 1-5 favorable. Tanmateix, la número 1 del món s'ha refet i li ha donat la volta a la situació en el tie-break.

Aquest és el tercer torneig del Grand Slam per a Barty, després dels títols de Roland Garros el 2019 i Wimbledon el 2021. L'entrega del trofeu de campiona li l'ha fet, precisament, Chris O’Neil, l'última guanyadora oceànica, ara fa 44 anys.

També et pot interessar

stats