Arón Canet: "Puc lluitar pel Mundial, però l'objectiu és aconseguir la primera victòria"

El pilot de Corbera ha assegurat en una entrevista amb À Punt que el segon lloc a Jerez és "una de les gestes més grans" de la seua carrera

Entrevista a Aron Canet

Arón Canet, segon en el Gran Premi d'Espanya disputat a Jerez, només set dies després d'haver patit una fractura de radi del braç esquerre, ha assegurat en una entrevista amb À Punt que poder acabar en el pòdium en aquesta carrera "va ser increïble". El pilot de Corbera ha explicat que aquest resultat és "una de les gestes més grans" de la seua carrera perquè és una de les primeres vegades que l'han comparat amb Marc Márquez o Jorge Lorenzo, els únics que, segons ell, han fet una cosa similar en la nova era.

Canet ha admés que "el més normal hauria sigut quedar-se a casa" i que va assumir un gran risc participant en el Gran Premi d'Espanya, ja que una nova caiguda li hauria agreujat la lesió i això hauria suposat quedar-se algunes setmanes sense poder competir. Però també ha assegurat que es va prendre el cap de setmana "molt relaxat i sense cap expectativa".

Ara bé, el pòdium que va aconseguir el va ajudar molt i va suposar "un bany de realitat". Es va adonar que tenia més potencial del que es pensava i que era candidat al títol, però sempre tocant de peus a terra. "Puc lluitar pel Mundial, però l'objectiu és aconseguir la primera victòria en Moto2", ha dit.

El pilot de Corbera ha guanyat sis carerres en Moto3, però encara no s'ha estrenat en Moto2. El millor resultat fins ara és un segon lloc, que ha aconseguit cinc vegades, dues aquesta temporada i tres la passada. En el Mundial, Canet és ara mateix quart, amb 69 punts, a 31 del líder, l'italià Celestino Vietti. Tot i això, el pilot insisteix que l'objectiu és arribar a la gira asiàtica "amb aspiracions reals de ser campió".

L'últim pilot valencià que va aconseguir el títol mundial de motociclisme va ser Nico Terol el 2011, en la categoria de Moto3. Abans s'havien proclamat campions Ricardo Tormo (dues vegades en 50 cc), Jorge Martínez, Aspar (tres vegades en 80 cc i una en 125 cc) i Champi Herreros (una en 80 cc). Enguany es podria trencar una sequera que ja dura onze anys. Sergio García Dols i Jaume Masià aspiren al títol de Moto3 i Canet, al de Moto2. "Tant de bo puguem portar dos campionats del món a la Comunitat Valenciana i demostrar que el motociclisme valencià està viu!", reflexiona el de Corbera. "Fa temps que somie ser campió i ho he intentat diversos anys, i per què no aquest any?"

També et pot interessar

stats