Alineació indeguda de Les Abelles per la participació de dues refugiades ucraïneses

El Club de Rugbi de la UCV va denunciar-la després de perdre les semifinals, tot i ser un partit intranscendent

Dues jugadores refugiades ucraïneses van debutar amb Les Abelles
Dues jugadores refugiades ucraïneses van debutar amb Les Abelles / Ana Escobar (Agència Efe)

L'equip femení B de Les Abelles no jugarà la final de la Primera Territorial després que la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana haja considerat alineació indeguda la participació de les ucraïneses Natali Mzur i Oksana Nikoriak en les semifinals.

El partit va acabar 30 a 0 a favor de Les Abelles, però el rival, el Club de Rugbi de la Universitat Catòlica de València, va denunciar la participació de les refugiades i jugadores de la selecció ucraïnesa femenina.

La denúncia de l'equip universitari es va rebre amb indignació en Les Abelles, ja que es tractava d'un partit sense transcendència, pel fet que, malgrat la derrota, el conjunt de la UCV tenia garantida la participació en la fase d'ascens en tindre Les Abelles i el Túria equips en la categoria superior, i el Cuder no poder optar-hi per ser de Múrcia.

Les Abelles, que no han rebut sanció econòmica per aquest fet, ha demanat a la Federació que s'autoritze la participació de les jugadores en el partit de Primera Territorial femenina del pròxim cap de setmana, bé en la final, bé en el partit pel tercer lloc.

El rugbi, una via de fugida

La capitana de la selecció ucraïnesa de rugbi 7, Mzur, i la màxima anotadora, Nykoriak, es refugien en aquest joc, intenten entrenar-se bé i millorar en l0esport per a focalitzar-se en aquest aspecte i no en la guerra durant la seua estada en una casa d'acollida d'una família valenciana vinculada al club Les Abelles després de fugir d'Ucraïna.

"Ara estem fora de perill, que és el més important, i la nostra família a València ens ajuda i ens dona tot el que necessitem, així que estem bé ara", ha explicat Mzur en una entrevista amb l'Agència Efe, en què assegura que "intentem entrenar-nos millor, convertir-nos en millors jugadores perquè és molt important focalitzar-nos en això ara i no en altres problemes".

També et pot interessar

stats