50 equips participen en el V Eco Ral·li Comunitat Valenciana de cotxes

Són cotxes elèctrics, híbrids i de baixa emissions que faran 320 quilòmetres passant per 20 pobles de Castelló, del 17 al 18 de novembre.

En el ral·li participen cotxes de baixa emissió de carbó, híbrids i elèctrics que es recarreguen amb facilitat
En el ral·li participen cotxes de baixa emissió de carbó, híbrids i elèctrics que es recarreguen amb facilitat / Eco Ral·li de la Comunitat Valenciana

El V Eco Ral·li de la Comunitat Valenciana es correrà el cap de setmana del 17 al 18 de novembre. Es tracta d'un recorregut de 320 quilòmetres en dos jornades, que comencen i acaben a Castelló. Tot i això, els equips passaran per un total de 20 municipis, entre els quals destaquen Orpesa. Això sí, els participants no coneixeran el traçat definitiu fins a les 9 del matí del dissabte, poc abans de començar la prova.

La competició és una prova automobilística amb participació de vehicles elèctrics, híbrids i híbrids connectables i també altres models impulsats per energies alternatives (com el GLP o el GNC) i vehicles que consumeixen dièsel o gasolina (però amb unes emissions de CO2 inferiors a 120 kg/km).

Es tracta de l'única prova d'aquestes característiques que es disputa a la Comunitat Valenciana i una de les quatre cites que integren el Campionat d'Espanya d'energies alternatives que, per primera vegada, també puntua en el mundial FIA (en què hi ha altres proves al Japó, Islàndia o Mònaco). De fet, la carrera de Castelló serà la que posarà fi als dos campionats, en què el corredor valencià de HyundaiKoryo Car, Miguel Ángel Casado, pot aconseguir el campionat espanyol. No es tractarà tant d'arribar el primer a la meta, sinó de mantindre el ritme marcat per l'organització, que inclou velocitats mitjanes i el mínim consum possible.

Però la prova és oberta i també hi poden participar corredors no professionals o no especialitzats. És el cas del campió d'Europa de resistència (i antic corredor de Fórmula 3 de Vinaròs), José Manuel Pérez Aicart, que repeteix enguany experiència i que, fins i tot, intentarà "aconseguir pòdium". O el jugador olímpic de voleibol platja de Castelló, Pablo Herrera (plata a Atenas el 2004), que conduirà un vehicle d'aquestes característiques per primera vegada.

També et pot interessar

stats