Tonet IV revalida l'Individual de raspall

El del Genovés iguala a Coeter II, que va ser el primer mitger que guanyà dos títols del mà a mà

Tonet IV revalida l'Individual de raspall

Tonet IV continua en ratxa: dues participacions en l'individual i dos títols... amb només 22 anys. Un mitger amb ànima de rest, amb un joc ràpid i contundent, que ha arribat en plena forma a la partida. En la final del mà a mà, ha derrotat Moltó, 25 per 10.

Els dos finalistes han tornat a enfrontar-se per segona temporada consecutiva, però en una final molt diferent, ja que l'anterior va estar condicionada per la pandèmia. La seu del duel, el trinquet de Castelló de Rugat, agradava als dos finalistes per les temperatures més suaus, sobretot en els dies de calor, tant com per les dimensions. Això sí, al 50% d'aforament, per motius de seguretat.

Moltó buscava aconseguir el seu cinqué títol en la setena final disputada, totes consecutives. Una victòria que li haguera permés tindre en propietat el fris grec. El rest de Barxeta ha sigut el gran dominador de la modalitat en els últims anys i arribava a la cita d'enguany amb més trinquet i havent eliminat rivals com Seve i Ian. Però Tonet està en un nivell superior.

La càtedra ja començava donant com a favorit al roig, el campió de 2020, però en una final amb pilotaris d'aquesta categoria poden passar moltes coses. Una partida a 25, en què Moltó ha començat al dau i ha fet tres tretes directes. Però el campió ha guanyat totes les pilotes de jugada i ha aconseguit remuntar-li des del rest.

El del Genovés ha començat a moure la pilota tocant parets i amb velocitat, i tot i la bona defensa del de Barxeta, no ha pogut girar la partida. En el tercer parcial és on Moltó ha començat a millorar pilotejant, però ha fallat en un moment clau de la partida, i el de roig ha començat a fer el que acostuma a fer, traure pilotes impossibles, per a tancar el joc amb un bot de braç fora de sèrie. El cas és que si a Tonet IV no el poses en dificultats quan tens l'oportunitat, ell no perdona. La partida s'ha posat 15 per cap.

Errors en quinzes claus, quan ho ha tingut tot de cara, són el que han condemnat el quatre vegades campió. Un fet que normalment afecta psicològicament. Però en el pitjor moment de la partida ha tornat el millor Moltó. Quan pareixia que el duel s'inclinava totalment cap al roig, Moltó ha començat a estar més sòlid i a jugar més solt, tancant molt bé la pilota i recuperant el control en la treta. Això ha fet que aconseguira el 15 per 10.

Però Tonet juga de totes les maneres possibles, i amb la partida controlada no ha perdut la calma. Ha anat a totes fins que ha guanyat la final, la segona consecutiva.

També et pot interessar

stats