Tir d'eixida a les lligues professionals de raspall i escala i corda

La Lliga d’escala i corda afronta aquest 2022 l'edició número 31, i la de raspall compleix 39 anys de vida

Participants de les lligues de raspall i escala i corda
Participants de les lligues de raspall i escala i corda / Funpival

CaixaBank i la Fundació de Pilota Valenciana han presentat aquest dimarts les competicions per equips més rellevants de la pilota professional per a l'any 2022: la Lliga CaixaBank d’escala i corda, que afronta l'edició número 31, i la Lliga CaixaBank de raspall - Trofeu Diputació de València, que compleix 39 anys de vida.

En cada modalitat s’han configurat set equips participants, tots trios, que, seguint la tradició, representen un ajuntament de la Comunitat Valenciana.

Escala i corda

La Pobla de Vallbona: Puchol II, Santi i Carlos

Montserrat: Marc, Jesús i Guillermo

Pedreguer-masymas: Giner, Tomás II i Héctor

Dénia: Pere Roc II, Félix i Conillet

Vila-real: Soro III, Javi i Hilari

Almussafes: De la Vega, Pere i Bueno

Benidorm: Genovés II, Nacho i Álvaro Gimeno

Raspall

El Genovés: Montaner, Tonet IV i Rafa de Gavarda

Oliva: Ian, Brisca i Marc

Xàbia: Vercher, Sanchis i Ricardet

Barxeta: Moltó, Canari i José

Ontinyent: Iván, Lorja i Néstor

Castelló: Marrahí, Seve i Bossio

Xeraco: Vicent, Raúl i Murcianet

En les dues modalitats el sistema de competició serà similar, amb una primera fase composta per 21 partides. Quan finalitze aquesta, i com a gran novetat en la present edició, l’equip que ocupe l’última posició en la classificació serà eliminat.

Els sis equips restants mantindran els punts obtinguts i disputaran una segona ronda, en aquest cas de 15 partides. Els quatre primers equips de la taula accediran a les semifinals, que es disputaran amb anada i tornada, amb possibilitat de pròrroga en cas d’empat, mentre que les dues finals es jugaran a partida única.

La Lliga CaixaBank de raspall - Trofeu Diputació de València començarà el 7 de gener als trinquets de Piles i el Genovés, mentre que les primeres partides de la Lliga CaixaBank d’escala i corda es disputaran el 8 de gener als trinquets de Pelai i Pedreguer.

Lliga de raspall
Lliga de raspall / Funpival
Lliga d'escala i corda
Lliga d'escala i corda / Funpival

En l'acte de presentació s'ha fet esment especial a Genovés II, que fa uns dies va anunciar la retirada al setembre de l'any que ve. Campió en tres ocasions de la Lliga CaixaBank, el pilotari afronta la seua última participació.

També et pot interessar

stats