Genovés II es retira

El pilotari ha anunciat que farà una gira de comiat per tots els trinquets

Genovés II anuncia la seua retirada

Un dels pilotaris més grans de la història, José Cabanes, Genovés II, es retira. El fill del mític Paco Cabanes, Genovés I, ha anunciat que deixa els trinquets als 40 anys.

Amb només 16 anys va debutar a Vilamarxant i, ràpidament va començar a despuntar. Genovés II ha sigut campió de quasi totes les modalitats que ha disputat. En escala i corda, de fet, té un palmarés més que envejable. Va ser campió de la Lliga Caixa Popular el 2000 i 2001, campió del Circuit Bancaixa entre el 2008 i 2010, campió de la Copa Diputació de València el 2010 i 2011, entre moltes altres.

A més també va guanyar tornejos de galotxa, frontó i, inclús, del Campionat del Món de pilota l'any 2010.

Genovés II va ser, des del 2004 al 2009 el gran rival d'Álvaro Navarro, però no el va poder derrotar en les cinc finals que hi van jugar. La més dolorosa va ser la primera. Tot i guanyar 55-15, es va quedar en 55. 

Durant tota la seua carrera, el pilotari també ha hagut de sobreposar-se a diferents contratemps. De fet, li va tocar conviure amb dues lesions greus de colze, un trencament de peroné i una operació del maluc.

Jugar a pilota no ha sigut impediment per a estudiar fisioteràpia i tractar els mateixos companys. De son pare ha heretat el caràcter guanyador i el 2019 amb 38 anys encara va disputar la final de l'Individual contra Soro III. 

Ara, acabat d'entrar en la quarantena, Genovés II ha anunciat que jugarà una temporada més per poder acomiadar-se de tots els pobles i trinquets on ha donat tantes vesprades de pilota del més alt nivell.

També et pot interessar

stats