El raspall també tindrà Campionat Mà a Mà

Serà una competició aliena i independent del Campionat Individual, i tindrà novetats respecte a la treta i el joc de desempat, com en la modalitat d'escala i corda

Salelles II, en una imatge d'arxiu
Salelles II, en una imatge d'arxiu / Funpival

La modalitat de raspall també tindrà el seu nou Campionat Mà a Mà, que com en la disciplina d'escala i corda, serà una competició aliena i independent del Campionat Individual, i amb novetats respecte a la treta i el joc de desempat.

El principal element diferenciador també es troba en la manera de començar cada joc, és a dir, en el traure. Els pilotaris, en lloc de botar-se la pilota per a colpejar, la rasparan a l’altura del zero i mig. Les partides es jugaran a 25 tants, començant amb el marcador en iguals a 5.

El Campionat Mà a Mà de raspall també tindrà un desempat diferent en cas que hi haja igualada abans del joc definitiu. En cas d’igualada a 20, hi haurà un desempat semblant al denominat com a tie-break en el tenis. La victòria correspondrà al pilotari que primer aconseguisca un mínim de 7 quinzes (o punts), amb una diferència de 2 quinzes (o punts) amb el seu rival.

El pilotari que ha començat la partida al dau també iniciaria el desempat en aquesta mateixa ubicació. Després hi haurà canvi de posicions entre els contendents i cada jugador disputarà dos quinzes (o punts) consecutius al dau. D’aquesta manera s’evita que el traure siga determinant en la victòria, ja que el guanyador haurà d’aconseguir alguns quinzes (o punts) des del rest.

En la primera edició del Campionat Mà a Mà de raspall hi haurà huit participants, distribuïts en dos grups, A i B. Set pilotaris ja estan assignats i el huité eixirà d’una prèvia que jugaran Badenes i Montaner el pròxim dimarts al trinquet d’Oliva. Tonet IV, guanyador del passat Campionat Individual i número u del raspall en l’actualitat, ha decidit no participar en aquesta primera edició.

En la primera fase, cada pilotari jugarà una partida contra cada rival del seu grup, és a dir, un total de tres partides. La victòria estarà premiada amb 2 punts, mentre que el derrotat sumarà 1 punt si arriba al joc 15.

En acabar la fase, els dos pilotaris de cada grup amb millor puntuació accediran a les semifinals, que es disputaran els dies 16 i 18 de desembre a partida única i enfrontaran al primer del grup A contra el segon del grup B i al primer del grup B contra el segon del grup A. El títol es decidirà en la gran final, que també serà a partida única, el dissabte 24 de desembre al trinquet de Piles.

Composició dels grups

Grup A: Salelles II, Vicent, Moltó, Ian

Grup B: Iván, Vercher, Marrahí, Badenes o Montaner

També et pot interessar

stats