Sense feridor i amb tie-break, una nova competició arriba a la pilota d'elit

El Campionat Mà a Mà d'escala i corda es disputarà en novembre i el de raspall, en desembre

Marc Giner colpeja una pilota
Marc Giner colpeja una pilota / Funpival

La Fundació per la Pilota Valenciana ha creat el Campionat Mà a Mà d’escala i corda sense la figura dels feridors, una competició aliena i independent del Campionat Individual.

En la nova competició, el principal element diferenciador serà l’absència de la ferida. Els participants posaran la pilota en joc des del dau, tirant-la al primer escaló de l’escala, pegant a continuació en el rebot i colpejant després de botar dins del mateix dau.

Les partides es jugaran a seixanta punts, començant amb el marcador en iguals a 25. Com és habitual en els enfrontaments un contra un, les galeries estaran permeses, amb l’excepció de la primera pilota del dau i totes les parades a l’escala.

Una altra novetat important arriba en el desenllaç de les partides. En cas d’igualada a 55, es produirà un desempat semblant al denominat com a tie-break en l’esport del tenis.

En aquest supòsit, la victòria correspondrà al pilotari que primer aconseguisca un mínim de set quinzes (o punts), amb una diferència de dos quinzes (o punts) amb el seu rival.

Primera edició, en novembre

En aquesta primera edició del Campionat Mà a Mà participaran huit pilotaris que han estat distribuïts en dos grups, A i B. En cada grup es completarà una ronda de tots contra tots que suposen un total de dotze partides, tres per cada competidor. En cada jornada es disputaran dues partides al mateix trinquet. La victòria estarà premiada amb dos punts mentre que el derrotat sumarà un punt si arriba al joc cinquanta.

En acabar aquesta fase, els dos pilotaris de cada grup amb millor puntuació accediran a les semifinals, que seran a partida única i enfrontaran al primer del Grup A contra el segon del Grup B, i al primer del Grup B contra el segon del Grup A. Posteriorment es decidirà el títol en la gran final, que també serà a partida única. Aquestes tres últimes partides es jugaran a nou jocs, amb el marcador al principi en iguals a quinze.

La composició dels grups

  • Grup A: Pere Roc II, Francés, Giner i Puchol II
  • Grup B: José Salvador, De la Vega, Marc, i Salva Palau

Calendari

  • Divendres, 11 de novembre, al trinquet de Vilamarxant: José Salvador contra Salva Palau i Marc contra De la Vega.
  • Dilluns, 14 de novembre, al trinquet de la Pobla de Vallbona: Giner contra Pere Roc II i Puchol II contra Francés.
  • Dimecres, 16 de novembre, al trinquet de Guadassuar: Marc contra Salva Palau i De la Vega contra José Salvador.
  • Dijous, 17 de novembre, al trinquet de Pelai: Puchol II contra Pere Roc II i Giner contra Francés.
  • Dissabte, 19 de novembre, al trinquet de Pedreguer: De la Vega contra Salva Palau i Marc contra José Salvador.
  • Diumenge, 20 de novembre, al trinquet de Dénia: Puchol II contra Giner i Pere Roc II contra Francés.

Les semifinals es disputaran els dies 25 i 27 de novembre als trinquets de Vila-real i de la Pobla de Vallbona, mentre que la final tindrà lloc el dissabte 3 de desembre al trinquet de Pelai.

La modalitat de raspall també tindrà el seu nou Campionat Mà a Mà, que començarà la primera setmana de desembre i que es disputarà amb un format similar. En aquest cas, l’element diferenciador estarà en el fet de traure, que els participants realitzaran a pilota parada raspant des del zero i mig, encara que es facilitarà més informació al respecte quan estiguen configurats els grups i el calendari. 

També et pot interessar

stats