Presenten el llibre ‘Pelayo 1868-2018: la emoción de jugar a Pilota’

Recaredo Agulló i Víctor Agulló recullen la història del trinquet més emblemàtic de la Comunitat Valenciana.

Imatge: Robert Ortín
Imatge: Robert Ortín

El trinquet de Pelai pot presumir de ser el recinte esportiu més antic d'Europa en actiu. Més de 150 anys d'història contemplen les parets d'una construcció que a les acaballes del segle XIX va ser casino i un lloc per al tir a la gallina. Ben prompte a València va sorgir la competència dels velòdroms i d'un esport de masses com el futbol, però a les lloses de Pelai van deixar vesprades de glòria el Nel de Murla, Quart, Juliet, Rovellet i el Genovés.

Després de la Guerra Civil del 1936, el món de la pilota va ser molt solidari amb els més desfavorits i s'hi van programar moltes partides, amb la recaptació destinada a ajudar la gent més necessitada.

Les lloses de la Catedral tenen un encant particular perquè qui ha volgut ser figura de la pilota ha d'haver jugat de blanc contra els millors jugadors del moment. El Genovés ha sigut sense dubte el gran ídol de l'afició des dels anys 70 fins al 1995. Pelai ja ha superat els 150 anys de vida i aquest dissabte acollirà una gran final de l'Individual d'Escala i Corda, entre Soro III i Genovés II.

També et pot interessar

stats