Ivan: "Jugue a pilota per culpa de 'L'Alqueria Blanca'"

Ivan Esparza és d'Ontinyent, té 16 anys i és campió individual de raspall sub-18 i campió per equips del Circuit Raspall Sub-23.

Ivan en acció a la Llosa
Ivan en acció a la Llosa / Fedpival

Si les lesions els respecten, Iván Esparza porta camí de convertir-se en una figura del raspall. El seu cas és únic. Des de fa un temps cap ací, els aficionats a les primeres partides comenten que hi ha un xiquet d'Ontinyent que té unes mans d'or per a jugar a pilota. Aquesta setmana ho poguérem comprovar a la Llosa de Ranes (la Costera) en la final per equips del Circuit Raspall Sub-23, on ell i Javi López es van imposar 25-0 a Vicent i Jorge.

Les expectatives no van defraudar els assistents. El mateix Pasqual II, quatre vegades campió individual en la dècada dels 90, estava bocabadat amb la facilitat que Iván trobava la galeria del dau i amb la violència que raspava la pilota des del 9. Iván va demostrar en tot moment una gran tranquil·litat i no dubtava a demanar la pilota a Javi per a fer-la més llarga.

L'afició d'Iván per la pilota li ve de menut. "Mon pare i ma mare posaven l'Alqueria Blanca. Jo vaig vore un capítol en què jugaven una partida. Em va agradar i vaig decidir provar a jugar", ens comenta. Amb 12 o 13 anys va començar a jugar a les ordes de Manolo Peris els trofeus de la Vall d'Albaida, i a guanyar-los amb facilitat. Les condicions innates d'Iván van fer que passara a entrenar a les escoles de tecnificació de la Federació. Fageca i el Moro son els responsables de la seua formació i han contribuït a modelar-li un cos robust, fort i potent.

Ivan està estudiant batxillerat, però vol arribar a ser professional. "M'agradaria ser professional com Moltó. L'admire pel seu joc elegant. Em fixe molt en ell", reconeix el protagonista i  ens dóna els seus punts forts. "Crec que tinc una bona raspada i un bon joc de bot i braç, però hauria de millorar el rebot". L'any passat va ser el campió individual sub-18 amb només 15 anys. Açò no sorprén el mític jugador Moro, que pensa que la clau de l'èxit d'Iván radica en el fet que no falla a cap d'entrenament i treballa de valent.

També et pot interessar

stats