Educació organitza un curs de pilota valenciana per a professorat d'Educació Física

La convocatòria està destinada a docents de Primària i Secundària, que aprendran les singularitats d'aquest esport que es remunta a l'antiga Grècia.

El professorat aprendrà les singularitats d'aquest esport que es remunta a l'antiga Grècia
El professorat aprendrà les singularitats d'aquest esport que es remunta a l'antiga Grècia / Fedpival

Les professores i els professors d'Educació Física podran iniciar el seu alumnat en el món de la pilota valenciana, a partir d'un curs per a docents de Primària i Secundària organitzat per la Conselleria d'Educació.

La pilota valenciana. Va de bo!

"Va de bo!" –la frase amb què s'avisa l'equip contrari per a ferir– està especialment dirigit al professorat de la disciplina esportiva, però també a la resta de companys i companyes en actiu, segons ha informat la Generalitat. Els continguts aborden singularitats d'aquest esport com l'evolució històrica, que es remunta a l'antiga Grècia; aspectes sociològics, com el fet que al segle XIV es jugava als carrers de València, o que, segons com és colpejada la pilota, es pot anomenar bragueta, carxot o raspada. També, les instal·lacions i els materials que utilitzen, així com la realització d'activitats pràctiques de les modalitats frontó valencià, raspall, modalitats a ratlles, galotxetes, galotxa i escala i corda.

Aquest curs es realitzarà a les localitats de Petrer, Sueca i Castelló. En concret, a Petrer tindrà lloc del pròxim 28 de febrer al 4 d'abril en l'IES La Canal. A Castelló, es farà del 30 de gener al 9 de març, al CEIP Isabel Ferrer, mentre que a Sueca tindrà lloc del 28 de febrer al 4 d'abril a l'IES Joan Fuster.

També et pot interessar