La marató i la 10K de València, millors carreres d'Espanya de 2020

La mitja marató, tot i aconseguir el rècord de món en homes i ser la mitja més ràpida de 2020, ha quedat en segon lloc per darrere de la de Barcelona

Evans Chebet bat el record de la Marató de València. @maratonvalencia
Evans Chebet bat el record de la Marató de València. @maratonvalencia / À Punt Esports

La Reial Federació Espanyola d'Atletisme ha triat la marató i la 10K de València com les millors carreres de l'any passat. La mitja marató, tot i aconseguir el rècord de món en homes i ser la mitja més ràpida de 2020, ha quedat en segon lloc per darrere de la de Barcelona.

La marató de València va aconseguir nous registres, masculí i femení, el rècord d'Espanya de marató i més de seixanta mínimes per als Jocs Olímpics de Tòquio. A més, es va convertir en la tercera marató més ràpida del món, només per darrere de les de Londres i Berlín.

El 10K va reunir més de 12.000 corredors populars que van completar així l'edició amb major participació. Rhonex Kipruto va batre el rècord del món en la distància i Julien Wanders va aconseguir una nova marca europea.

La mitja marató de València s'ha quedat en segona posició per darrere de la de Barcelona. Malgrat els registres amb un nou rècord del món de Kiwibott Kandie, quatre corredors per sota dels 58 minuts i la segona millor marca espanyola de tota la història, s'ha quedat en segona posició per darrere de la de Barcelona.

També et pot interessar

stats