Kandie bat el rècord del món de la mitja marató

El corredor kenyà Kibiwott Kandie para el cronòmetre en 57 minuts i 32 segons i aconsegueix a València el rècord d'aquesta modalitat.

Kibiwott Kandie aconsegueix a València el rècord en mitja marató
Kibiwott Kandie aconsegueix a València el rècord en mitja marató / @MedioMaratonVLC.

Carrera històrica la disputada a València aquest diumenge 6 de desembre. Molt prompte, els atletes que conformaven el grup capdavanter marcaven temps de rècord del món. Sobre un traçat sense a penes públic, sense l'alé d'altres ocasions, Kipruto, Kiplimo, Teferi o Dibaba imprimien un ritme quasi impossible de seguir. Al quilòmetre, 10 el kenyà Kibiwott Kandie mantenia un temps per sota del rècord del món, en possessió de Geoffrey Kamworor des de l'any passat, quan el va aconseguir a Copenhaguen. Les llebres volaven i afavorien una velocitat imparable.

Al quilòmetre 15, Kandie continuava liderant la carrera, amb només 5 segons de marge per a obtindre el millor temps en la 21K. El millor ha arribat en el tram final, quan quatre corredors han entrat a la meta de la Ciutat de les Arts i de les Ciències per sota del rècord del món i han convertit la carrera de València en la millor de la història. El cronòmetre es parava en 57 minuts i 32 segons. Nou rècord del món per a l'atleta kenyana de 24 anys Kibiwott Kandie. El primer espanyol, Carlos Mayo, ha entrat nové a meta, a 14 segons del rècord d'Espanya.

En dones, l'etíop Genzebe Dibaba, debutant en la mitja marató, ha sigut la vencedora de la prova amb un temps d'1 hora, 5 minuts i 16 segons.

També et pot interessar

stats