Medalla olímpica, amb només 13 anys

L'espanyola Andrea Benítez no ha aconseguit classificar-se per a la final de la prova

Podium
Les tres joves constitueixen el pòdium de menor edat vist fins hui en uns Jocs / Reuters

L'skate no sols ha fet història hui perquè s'ha celebrat la primera competició olímpica femenina d'aquest esport, sinó que també ha deixat el pòdium més jove en uns Jocs: la japonesa Momiji Nishiya (13 anys), la brasilera Rayssa Leal, amb la mateixa edat, i la també nipona Funa Nakayama (16).

Nishiya ha desbancat la nadadora Kyoko Iwasaki, qui va guanyar l'or en natació en Barcelona 92, com la vencedora olímpica de menor edat per al seu país mentre que Leal, que arribava a Tòquio com la més jove representant olímpica de la història del país nipó, s'ha convertit en la medallista més joves.

L'espanyola Andrea Benítez no ha aconseguit classificar-se per a la final de la prova. L'skater gaditana ha acabat quarta de la seua sèrie, però no ha pogut estar entre les huit millors patinadores que lluitaven per la medalla.