El Villarreal ja mira a la Champions

Treballada victòria grogueta, amb gols de penal de Cazorla i un de Rubén Peña.

Santi Cazorla, autor de dos dels tres gols del Villarreal CF a Getafe: els dos, de penal
Santi Cazorla, autor de dos dels tres gols del Villarreal CF a Getafe: els dos, de penal / LaLiga.

El Villarreal ja somia la Champions. Sis victòries en huit partits li han permés, no sols apuntalar l'Europa League, sinó aspirar a poder lluitar per la màxima competició europea. Ningú no li pot negar aquesta possibilitat. A Getafe, partit d'obrers, de desgast. El conjunt de Pepe Bordalàs sempre posa un full de ruta complicat. I Javi Calleja ha fet una bona lectura del partit. Tot s'ha produït en la segona meitat, amb dos gols de penal (el VAR ha revisat les dues accions) transformats per Santi Cazorla, el segon que desfeia l'empat aconseguit per Hugo Duro en l'única errada defensiva. Rubén Peña ha posat l'1 a 3 definitiu en el temps afegit.

El partit ha sigut travat, com s'esperava. La possessió de la pilota, grogueta. Els de Javi Calleja han tractat de minimitzar les pèrdues amb una major possessió, però sense profunditat. De fet, en cap moment han creat perill dins de l'àrea. Això sí, Javier Ontiveros, titular al Coliseum, ha tingut la millor ocasió grogueta en un llançament dur i potent, des de més de 30 metres, que ha estat a punt de sorprendre el porter local, David Soria. Hauria sigut, sense dubte, el gol de la jornada, ja que la pilota ha eixit fregant la creueta.

El Getafe, fidel al seu estil, ha tractat que no es jugara. Moltes faltes i una pressió altíssima, com havia anunciat Javi Calleja. Però les pèrdues dels groguets no han sigut perilloses. La velocitat del moviment del baló del Villarreal CF ha sigut la seua manera de defensar-se. Una acció aïllada a la mitja hora de partit ha permés al Getafe signar la millor ocasió. Arambarri, amb un llançament creuat, està a punt de batre Sergio Asenjo, que pràcticament no ha tingut treball en el primer acte.

Moi Gómez per Samu

No ha sigut d'entrada, però sí poc després de començar la segona part. Samu, desaparegut en el partit per la impossibilitat de generar espais, ha deixat el seu lloc a Moi Gómez, que ha sigut clau en el partit. Una passada a l'espai l'ha sabuda aprofitar per a forçar el penal del porter local, David Soria, al punta groguet. El VAR ha validat la decisió de l'àrbitre i Santi Cazorla ha transformat la pena màxima, que ha consolidat el full de ruta groguet: sense precipitació, amb el control del baló i buscant no perdre'l en zones perilloses. De fet, al Getafe li ha costat molt crear perill.

En una acció a pilota parada ha empatat el Getafe. Hugo Duro, sol al punt de penal, ha rematat a plaer de cap, fent impossible l'acció de Sergio Asenjo, que no ha tingut treball en tota la nit. Just després, Portillo ha soltat la cama i ha impactat a la cama de Rubén Peña. Ha sigut l'acció clau. L'àrbitre ha revisat l'acció en el monitor i ha assenyalat el penal, que Santi Cazorla ha tornat a marcar. En els minuts finals, una contra ràpida ha suposat el gol de Rubén Peña.

També et pot interessar

stats