El Vila-real derrota el València i encara somia amb Europa

Un gol de Jorge Cuenca li ha donat els tres punts als groguets en el duel autonòmic (1-0)

Els jugadors groguets celebren el gol
Els jugadors groguets celebren el gol / Andreu Esteban (Efe)
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
16 de març 2024 - 18:15 Actualitzat: 17 de març 2024 - 18:21

El Vila-real s'ha endut el duel autonòmic contra el València i encara somia acabar la temporada en els llocs que donen accés a jugar una competició europea la temporada que ve. L'equip groguet, que encadena quatre victòries seguides en Lliga, ha derrotat els blanc-i-negres per 1-0 amb un gol solitari de Jorge Cuenca en la represa.

Marcelino García Toral ha donat descans a Gerard i Parejo, que s'han quedat en la banqueta, després del gran esforç de dijous contra el Marsella. El València, més descansat, ha començat millor el duel, però el Vila-real ha anat despertant-se a poc a poc i ha començat a acostar-se a l'àrea rival. La primera gran ocasió del duel ha sigut pera Hugo Duro, que no ha encertat a superar Jörgensen amb una vaselina en un mà a mà.

Després d'aquest esglai, els groguets han tingut més la pilota i els ha arribat una gran ocasió per a inaugurar el marcador, que tampoc han sabut aprofitar. Mamardashvili ha aturat la pena màxima llançada per Baena, després d'un penal comés per Gayà, que ha hagut de ser substituït. I el georgià s'ha tornat a multiplicar amb una triple aturada per a mantindre l'empat al descans.

L'entrada de Parejo en la represa ha canviat totalment el panorama, ja que el control ha passat a ser totalment del Vila-real. Mamardashvili ha tornat a ser decisiu per als seus amb una gran doble aturada sobre Comesaña i Sorloth. Però no ha pogut fer res per a evitar el gol de Cuenca, després d'una assistència de Sorloth de cap en un córner. El València s'ha refet al colp i ha tingut diverses ocasions per a restablir la igualada, però la falta de punteria i Jörgensen ho han evitat.

Amb aquest resultat, el Vila-real se situa amb 38 punts, a dos del València, que té un partit menys, que s'haurà de jugar el 4 d'abril contra el Granada. Ara mateix els dos equips estan lluny del sisé lloc, que ocupa la Reial Societat i que marca els lloc europeus amb 46. Però la setena plaça també permetrà jugar a Europa si l'Athletic Club guanya la Copa del Rei. I fins i tot la huitena, depenent del paper dels equips espanyols en la Champions League.

També et pot interessar

stats