Vila-real-Llevant: derbi de dinàmiques oposades

Els groguets, amb un triomf en les set últimes jornades, reben els granotes que arriben en el millor moment de la temporada.

Gerard Moreno lluita per una pilota amb Vukcevic i Campaña
Gerard Moreno lluita per una pilota amb Vukcevic i Campaña / Twitter:@LaLiga

L’Estadi de la Ceràmica acull aquest dissabte el partit entre el Vila-real i el Llevant, el sisé i últim derbi valencià de la primera volta de la Lliga. El duel arriba amb dos equips amb ratxes ben diferents: mentre que els groguets només han guanyat un dels últims set partits en la competició, fet que els ha portat a caure dels llocs que donen accés a la Champions, els granotes es troben en el millor moment de la temporada, després de sumar 10 dels últims 15 punts en joc per a allunyar-se del descens.

L’equip entrenat per Unai Emery, que va trencar la ratxa de 18 partits invicte amb la derrota a Sevilla, buscarà tornar a sumar els tres punts a casa, on no guanya des de fa dos mesos. L’últim triomf com a local va ser el 2 de novembre contra el Valladolid i des de llavors només ha estat capaç de sumar tres empats contra el Reial Madrid, l’Elx i l’Athletic Club.

El tècnic basc ha recordat que el seu equip suma molts empats i que, per tant, necessita la victòria per a complir els objectius i recuperar sensacions. Respecte al rival, al qual li ha mostrat molt respecte, ha explicat que es tracta d’un equip "molt fet a la seua idea de joc que ara està amb confiança i guanyant partits”. “Hem de fer molt bé les coses i conscienciar-nos que ens espera un rival molt complicat”, ha conclòs.

Emery no podrà comptar amb els lesionats Alberto Moreno, Vicente Iborra, Mario Gaspar, Paco Alcácer i Francis Coquelin, i tindrà el dubte de Juan Foyth fins a última hora per unes molèsties en un turmell. Si es confirma l’absència, suposaria un problema afegit per a Emery, que ha utilitzat l’argentí com a migcampista defensiu els últims partits per les baixes en la medul·lar, ja que tampoc tindrà disponible encara l’últim fitxatge, Étienne Capoue.

El Llevant pretén ratificar fora de casa el canvi de tendència que ja ha demostrat com a local amb tres victòries seguides. Els granotes només han guanyat un partit com a visitant aquesta temporada, 1-3 a Pamplona ara fa més de tres mesos, però, en canvi, arriben en un gran moment, després de sumar set dels últims nou punts en joc.

L'entrenador granota, Paco López, s’ha referit al Vila-real com un equipàs: “Té grandíssims jugadors i un entrenador de gran nivell, és un bloc fet per a estar dalt i ho està demostrant no sols amb resultats sinó en la manera de competir i jugar”. Tot i la bona ratxa de l’equip, el tècnic ha enviat un missatge de prudència i ha assegurat que no poden relaxar-se perquè la Lliga és “una carrera de fons”.

El Llevant també arriba al partit amb moltes baixes, sobretot en defensa: Rubén Vezo està confinat per haver donat positiu en Covid-19 i Rober Pier compleix un partit de sanció després de l’expulsió contra el Reial Betis. La nota positiva és la incorporació al grup de Sergio Postigo després d'una lesió muscular, i s’esperarà fins a última hora per a veure si es pot comptar amb ell. A més, José Campaña, Nikola Vukcevic i Enis Bardhi també es perden el duel per lesió.

En l’últim enfrontament entre els dos equips, el Vila-real es van emportar la victòria per 2-1 amb gols de Gerard Moreno i Moi Gómez, mentre que Borja Mayoral va fer el dels granotes. El Llevant no guanya els groguets a la Ceràmica des de 2011 i des de llavors acumula cinc derrotes i un empat.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, a les 14:00 h, amb la narració de Xavi Rubert i els comentaris de Xavi Valls, Sergio Ballesteros i César Escribano.

També et pot interessar

stats