Amb la mel als llavis (2-3)

El Vila-real ha empatat la semifinal contra el Liverpool en els primers 45 minuts i ha tirat l'eliminatòria en els altres 45

Alcácer i Parejo es lamenten després en acabar el partit contra el Liverpool
Alcácer i Parejo es lamenten després en acabar el partit contra el Liverpool / Reuters / Pablo Morano

Com ara fa setze anys, un equip anglés ha acabat amb el somni del Vila-real d'arribar a la primera final de la Lliga de Campions. I ha sigut de la manera més cruel: quan l'afició grogueta s'ha il·lusionat amb la possibilitat que hi havia de capgirar l'eliminatòria després del 2-0 a Anfield.

Però així ho ha fet el Vila-real, que s'ha acostumat a fer coses impossibles en aquesta competició. Amb Gerard Moreno i Boulaye Dia com a novetats en l'alineació d'Unai Emery, l'ambició dels groguets ha sigut superior al conformisme del Liverpool, que arribava a la Ceràmica a defendre el bon resultat de l'anada.

Dia, en el minut tres de partit, i Francis Coquelin, en el quaranta, han empatat l'eliminatòria i el submarí s'ha pogut avançar abans al descans i l'àrbitre haguera xiulat un penal del porter del Liverpool sobre Giovani Lo Celso.

Però amb el pas pels vestidors la història ha canviat. Jürgen Klopp, l'entrenador de l'equip britànic, ha espavilat els seus. Els 'reds' s'han fet amb la possessió del baló i, com van fer en el partit d'anada, han dominat un Vila-real que no ha pogut eixir a l'atac.

Fabinho, amb la col·laboració del porter groguet Rulli, Luis Díaz, fregant el fora de joc, i Sadio Mané, novament amb una mala actuació del porter argentí, han dinamitat les opcions del Vila-real d'arribar a la primera final de la Champions League.