El Vila-real haurà de jugar la Conference si no guanya l'Europa League

Els groguets han perdut a Valdebebas (2-1), però les victòries de la Reial Societat i el Betis els han deixat sense opcions d'acabar entre els sis primers de la Lliga

Yéremi Pino ha fet el gol de la victòria del Vila-real
Yéremi Pino celebra el gol del Vila-real / Efe

La victòria ha estat molt a prop, però s'ha acabat escapant. El Vila-real ha controlat el partit i ha tingut més encert, però el Reial Madrid ha empatat en el minut 86 i ha marcat el segon en el 92 per a endur-se un triomf (2-1) que no li ha servit per a guanyar la Lliga, que s'ha endut l'Atlètic de Madrid. La momentània victòria grogueta també hauria sigut estèril perquè tant la Reial Societat com el Betis han guanyat els seus partits.

Els groguets han fet pressió des de l'inici i han defensat de forma fèrria la seua àrea, tant que l'equip de Zidane ha tingut poques ocasions d'arribar a l'àrea contrària en la primera part. Al minut 20 Yéremi Pino ha avançat els de Vila-real després d’una assistència de Gerard Moreno a Bacca, que no ha pogut controlar el baló, i ha sigut el jugador del planter qui ha aprofitat per a batre l’àrea contrària.

En la segona part, el Madrid ha eixit amb molta més intensitat. Al minut 55 Benzema ha fet gol amb una rematada de cap, però l'àrbitre Munuera Montero l'ha anul·lat per fora de joc després de revisar el VAR. Els locals no han deixat respirar els d'Emery i eixa pressió ha passat factura als dos equips però, tot i el cansament, Benzema ha empatat el partit al 86 i Modric ha fet el segon per als de Zidane en el temps afegit.

Els groguets han lluitat fins a la fi i han sigut superiors als madrilenys bona part del partit, però la victòria 2 a 3 del Betis a Vigo i de la Reial Societat 0 a 1 a Pamplona en l'últim moment, els deixa fora dels llocs d'Europa League. Els d'Emery jugaran la Conference League la pròxima temporada, tot i que podrien classificar-se per a Champions si dimecres guanyen la final d'Europa League contra el Manchester United a Polònia.