L'Atlètic de Madrid guanya l'onzena Lliga de la història del club

L'equip matalafer no ha donat opcions al Reial Madrid i ha guanyat a Valladolid (1-2)

Els jugadors de l'Atlètic de Madrid celebren el títol sobre la gespa del Zorrilla / Ballesteros (Efe)

L'Atlètic de Madrid és el nou campió de la Lliga. L'equip de Simeone ha guanyat el Valladolid (1-2) i s'ha endut un títol que semblava sentenciat després de la primera volta, però que ha hagut de suar fins al final. De fet, un gol de Luis Suárez en el minut 88 del partit contra Osasuna de la penúltima jornada va evitar que els matalafers perderen el liderat en favor del Reial Madrid. La victòria de l'equip de Zidane contra el Vila-real a Valdebebas (2-1) ha sigut estèril. Aquesta és l'onzena Lliga de l'Atlètic de Madrid i la segona de l'era Simeone, després de l'aconseguida la temporada 2013-2014.

No cal dir-ho, fidels a la seua història, els matalafers havien de guanyar patint. El Valladolid s'ha avançat en el marcador en el minut 18 gràcies a un gol d'Óscar Plano, però a penes dos minuts més tard, un gol de Yéremi Pino a Valdebebas els ha donat una vida extra. Sorprenentment, els dos candidats al títol han arribat al descans perdent.

En la represa ha arribat un nou esglai procedent de Valdebebas: Benzema havia empatat el partit per al Reial Madrid. Però mentre el VAR revisava la jugada per possible fora de joc, ha arribat el gol de Correa per a l'Atlètic de Madrid. A més, l'àrbitre ha anul·lat finalment el de l'equip de Zidane. Una nova senyal. Semblava que el destí estava del costat dels de Simeone.

El gol de Luis Suárez en el 67, no podia ser d'un altre, suposava ja un colp damunt la taula per a assegurar l'anhelat títol de Lliga. Però, també fidels al seu ADN, el Madrid no es rendeix mai i ha aconseguit capgirar el partit contra el Vila-real en només cinc minuts. Un gol del Valladolid li donava el títol als de Zidane. Però ja no quedaven més girs de guió en una Lliga boja que s'ha decidit en l'últim instant.

Les celebracions pel títol de Lliga dels matalafers han quedat marcades per la mort d'un jove aficionat de 14 anys. El xic va morir en l'aparcament subterrani de la plaça de Santa Ana de Madrid, on es va colpejar contra un mur en traure part del cos de la furgoneta en què viatjava mentre onejava una bandera.