El Vila-real acaba la primera volta empatant a dos amb el Granada

Els groguets, amb 33 punts, recuperen la quarta plaça i continuen invictes a La Ceràmica

Els jugadors del Vila-real celebren el primer gol dels groguets, marcat per Rubén Peña / Doménech (Efe)

El Vila-real ha rebut el Granada a l'estadi de La Ceràmica amb un onze marcat per la baixa d'última hora de Gerard Moreno, que ha caigut de la convocatòria per unes molèsties al soli de la cama esquerra. La lesió del davanter català ha deixat Fer Niño com a home més avançat en el conjunt d'Unai Emery. La baixa de Samu Chukwueze ha donat l'oportunitat a Rubén Peña de jugar més avançat a la banda dreta, per davant de Juan Foyth, una opció que el tècnic basc ja havia deixat caure en la roda de premsa prèvia al partit.

Després d'uns primers minuts de tempteig, sense ocasions de perill clares de cap dels dos equips, el Granada s'ha mostrat molt sòlid al camp, sense deixar al Vila-real tindre la circulació de baló que li agrada, i ha aconseguit avançar-se en el minut 21 mitjançant l'exgroguet Roberto Soldado. Només huit minuts ha tardat a arribar la reacció grogueta i Rubén Peña ha fet l'empat amb un gran gol després de retallar dues vegades el defensor del Granada Carlos Neva i de batre Rui Silva amb un xut creuat.

Amb l'empat, els visitants han cedit la possessió esperant sorprendre els groguets en alguna acció a la contra o a pilota parada, però amb l'1-1 s'ha arribat al descans.

La represa ha començat amb un Vila-real sense profunditat i un Granada que no oferia espais. Els groguets han demanat penal per unes mans de Domingos Duarte dins de l'àrea que el VAR ni tan sols ha entrat a revisar per a incredulitat dels groguets. Després d'aquesta polèmica acció, ha arribat la primera jugada clara de perill en el segon temps per al Vila-real, que ha acabat amb Pedraza en terra, però el joc ha continuat i, quan ningú s'ho esperava, Pizarro Gómez, avisat per De Burgos Bengoetxea en el VAR, ha revisat la jugada anterior i ha assenyalat penal per una xafada de Foulquier a Pedraza. Moi Gómez ha transformat el penal per a posar el 2-1 en el marcador en el 65. Deu minuts després, Kenedy ha tornat a igualar l'encontre, marcant el que ha sigut el gol de la nit.

A tres minuts del final s'ha produït l'esperada reaparició de Paco Alcácer i en el 90 el VAR ha revisat una caiguda de Yéremi Pino dins de l'àrea i Pizarro Gómez ha assenyalat un altre penal a favor dels locals. Les protestes d'Eteki li han costat l'expulsió. Alcácer ha llançat la pena màxima i Rui Silva ha evitat el gol que hauria significat la victòria dels groguets. Al remat, empat a dos i el Vila-real acaba la primera volta quart en la taula, amb 33 punts.