El València trau un valuós empat del Benito Villamarín

El 2-2 contra el Betis dona un lleuger avantatge als de Marcelino

Gameiro celebra el seu gol, el segon del València
Gameiro celebra el seu gol, el segon del València / Efe

Betis i València s’han tornat a veure les cares en la Copa del Rei onze anys després. Ha sigut en el partit d’anada de les semifinals en què els de Marcelino, tot i no aprofitar totes les ocasions de gol que han tingut, han aconseguit un bon resultat al Benito Villamarín.

La primera oportunitat clara ha arribat en el minut 27, amb un remat de primeres de Rodrigo que Joel Robles ha desviat providencialment a córner. En la jugada posterior, Santi Mina l’ha tornat a tindre, aquesta vegada de cap. Joel, de nou, ha desbaratat el gol xe. La resposta bètica ha arribat en el minut 34 de la mà de dos exvalencianistes: un Canales hiperactiu ha centrat perquè Guardado la tirara fora per molt poc. Els avisos dels andalusos han quallat en el 44, quan un altre exvalencianista, Joaquín, ha tret en curt un córner, Canales ha centrat i Sidnei ha tocat arrere amb intel·ligència perquè Loren definira la jugada de cap. Així s’ha arribat a la fi dels primers 45 minuts, amb un resultat que no reflectia els mèrits dels dos equips.

La segona part ha començat com ha acabat la primera, amb domini del Betis, que ha convertit el segon gol en el minut 53. Joaquín ha tret un córner tan tancat que ha obligat Jaume Doménech a recular ràpidament per a traure el baló com ha pogut. Però, segons el VAR, l’esfèric ja havia traspassat la línia de porteria. Finalment, Estrada Fernández ha concedit el gol, olímpic per a l'incombustible jugador de El Puerto de Santa María.

Marcelino ha reaccionat amb un doble canvi: Coquelin ha eixit per Kondogbia i Santi Mina s’ha retirat per a donar pas a un providencial Gameiro. El francès ha protagonitzat en el minut 69 la jugada de la reacció: després d’una recuperació de baló, ha apurat la banda esquerra i ha centrat perquè Txérixev, que s'ha anticipat a Júnior, posara el cap i enviara la pilota al fons de la porteria. D’un resultat molt negatiu per al València, s’ha passat a un altre d'esperançador, 2-1.

Ja a les acaballes del partit, en el 88, Gameiro ha tornat a reivindicar-se. Primer, furtant un baló, esmunyint-se per la banda dreta i centrant perquè Txérixev enviara l’esfèric al travesser. Però no content amb això, ha culminat en el minut 91 una jugada d’atac que Rodrigo li ha servit amb safata.

Al remat, empat a dos a l'estadi verd-i-blanc i satisfacció final per als vora 700 aficionats valencianistes que s’han desplaçat a Sevilla. D'ací a 21 dies, Mestalla dictarà sentència.