El València perd el segon partit de pretemporada

El Brighton guanya 2-1 i remunta el gol de Rodrigo en un partit en què Marcelino va fer molts canvis.

Jaume Domènech guanya un baló aeri a la davantera del Brighton
Jaume Domènech guanya un baló aeri a la davantera del Brighton / Valencia CF

El València perd el segon partit de temporada i la lectura que es pot fer d'aquest partit pot ser fàcil: els de Marcelino s'avancen en el marcador amb un gol de Rodrigo i a poc a poc es deixen remuntar, primer amb un penal i després amb una segona part, on es van deixar dominar pels anglesos. És la versió negativa que parla de remuntada i que, fins i tot, pot afegir com una de les explicacions l'atzarosa setmana que ha viscut el club, no en el camp, sinó en els despatxos. Però aquesta és una explicació que no serveix per al més important: donar- nos una idea més o menys exacta de com està l'equip de cara a l'inici de lliga. És impossible fer una anàlisi que intente abastar les possibilitats de l'equip en un encontre on hi ha hagut tants canvis i on l'objectiu de l'entrenador semblava més destinat a provar els seus homes que a aconseguir un o un altre resultat. Sempre importa la victòria, però les pretemporades estan per al que estan.

Rodrigo ha avançat l'equip al minut 27

El València s'ha avançat al minut 27 amb un gol de Rodrigo a passada magistral de Cheryshev. Jugada clàssica dels de Marcelino. Poc després, al minut 34 Kondogbia ha entrat per Coquelin i, quan només havien passat quatre minuts, el Brighton ha empatat de penal amb un gol de Murray. Feia ja temps que l'equip havia perdut força i els anglesos es plantaven amb més facilitat a l'àrea valencianista.

A la segona part Marcelimno ha donat entrada a Salva Ruiz, Guedes, Ferran Torres i Manu Valllejo. Del camp han eixit Gayá, Txérixev, Kang Inn i Rodrigo. Al 51, gran oportunitat de Maxi en un remat que se n'ha eixit fora. I al 60, dos canvis més, Garia i Wass per Paulista i Piccini.

Duffy ha posat l'1-2 al minut 86

La porteria valencianista veia com cada volta els anglesos arribaven amb més perill. En el 70 han entrat al camp Javi Jiménez, Carlos Soler i Jason, i se n'han anat Diakhaby, Parrejo i Maxi Gómez. Marcelino provava tot el que podia provar i segurament feia bé pensant més en la lliga que en un partit al qual només quedaven 25 minuts. Fins eixe moment Localida ha sigut un dels homes més perillosos dels anglesos, però el gol ha arribat al 86, obra de Duffy.

El València ha perdut 2-1 amb el Brighton, equip de la Premier, que també volia lluir-se davant el seu públic. Fins ara, la temporada queda dos a dos per als de Marcelino. Dues victòries, davant el Sion suís i l'Sporting de Portugal i dues derrotes, davant el Mònaco i el Brighton. Són els números, però amb tant de canvis i amb tantes exigències de cara a la temporada de veritat, donar massa valor a un partit com aquest i a la derrota, seria una pretensió excessiva.