El València guanya la 'batalla de Butarque' a la recerca del Reial Madrid

El València guanya 0-1 a l'estadi municipal de Butarque amb un xut esquerrà de Rodrigo.

Rodrigo observa l'alegria dels seus companys

Es temia a València el descans lliguer, tot i que Marcelino ja havia dit que era bo per als jugadors. Tot i això, la primera part de l'equip valencianista servia per a alimentar la por sobre un possible relaxament dels jugadors després d'uns dels millors moments de la temporada. Aquests recels de l'afició es veien reforçats per l'actitud del rival, un Leganés superconservador que acumulava tots els jugadors al seu camp i ofegava els homes més creatius del València.

La primera part ha sigut per a oblidar, excepte la greu errada de l'àrbitre en anul·lar un gol de Zaza, tot i que quan el davanter remata ja havia xiulat i invalidat la jugada. Però la combinació dels valencianistes havia sigut legal. Passada de Rodrigo a Carlos Soler, que remata i Zaza apareix per a enviar la pilota al fons de la xarxa.

Res més. El València no aconseguia fer rodar el baló i els seus jugadors més tècnics, com ara Guedes o Gaya, no desbordaven els rivals. Fins i tot el Leganés ha arribat un parell de vegades a la porteria valencianista amb un cert perill. Res per a incomodar el guardameta Jaume Doménech, que ha jugat el seu segon partit en tota la lliga.

Una sensació de falta d'idees

El València semblava un poc relaxat, amb manca d'idees. Però no era més que una sensació. Hi ha jugades que semblen intranscendents, però que demostren que els jugadors estan en el que han d'estar. Una d'aquestes jugades s'ha produït en el minut 15. Rico tenia una posició immillorable per a fer mal al València i la ràpida presència de Kongdobià a temps i hora ha servit per a furtar el baló al rival i traure'l amb saviesa i creativitat. Pressió i bon toc alhora. Jugades de les que no se solen recordar, però que diuen molt del que val un jugador.

Rodrigo ha marcat ja 14 gols aquesta temporada

En la segona part el València s'ha animat, però el joc central i per les bandes xocava contra l'estratègia de Garitano de no deixar un pam buit al seu camp. Com sol passar tantes voltes en el futbol, aquesta estratègia fa aigües quan un jugador, hàbil i sense complexos, arma la seua cama i esdevé peça fonamental per a obrir la fortalesa. En aquest cas el canoner ha sigut Rodrigo. Un xut esquerrà en el minut 61 fa inútil l'estirada de Moreno i dóna la victòria al València. Rodrigo ha fet ja 14 gols aquesta temporada.

El Leganés ha pagat cara la seua estratègia defensiva

El castell de pedra de Garitano esdevenia ja un castell de naips i el que era estratègia superdefensiva es transformava en un atac a la desesperada per aconseguir l'empat. El cert és que el Leganés ho ha intentat en els últims 20 minuts i l'equip de Marcelino s'ha vist atrapat en la seua àrea. En el 69, canvi de Zaza per Vietto perquè hui el lluitador del València no ha pogut superar els defensors de l'Alabés.

A la fi, la batalla de Butarque dóna ales al València que està a només un punt del Reial Madrid i amb els dos peus ben plantats en posició Champions. Hui, davant el fracàs de Gayà i Gueres d'obrir camins per les bandes, cal destacar el gran gol de Rodrigo i l'actuació perfecta de Kondogbià en la rereguada i en l'atac quan les circumstàncies ho han permés.