El València no dona opció al Ieclà i passa a la tercera ronda (1-4)

Els de Javi Gracia han sigut molt superiors durant tot el partit, evitant qualsevol possibilitat de sorpresa.

Kang-in i Racic celebrant un gol
Kang-in i Racic celebrant un gol / Efe.

El València no volia esglais, com en l'eliminatòria a Terrassa. Javi Gracia ha alineat un equip amb molts futbolistes poc habituals, però amb Gonçalo Guedes, sancionat en la Lliga. El portugués s'ha mostrat participatiu i ha trobat en Kang-in un bon company de viatge per alleugerir el tràmit dels valencianistes en la Copa del Rei. Les derrotes d'Atlètic de Madrid, el Celta i el Getafe havien posat en preavís els del Mestalla, que en cap moment han deixat opció a la sorpresa. L'1-4 final deixa evidència de la seua superioritat. Aquesta vegada, sense cap excés de confiança.

Guedes i Kang-in, la clau

Kang-in i Gonçalo Guedes han liderat l'equip, ben escudat amb el treball d'Uros Racic al mig del camp. El coreà i el portugués han fabricat el que la parella Rubén Sobrino-Manu Vallejo, que s'entenen a la perfecció, han sabut transformar en gol. El primer ha arribat des de la dreta amb Correia, que ha deixat a Kang-in un baló frontal perquè el mitja punta el transformara. Només tres minuts després, Uros Racic ha fet el segon amb un xut des de la frontal que el porter local no ha sabut traure.

El tercer ha sigut el més elaborat. Guedes i Kang-in han fabricat el joc per la dreta. El coreà ha buscat amb un desplaçament en llarg a Manu Vallejo. El teua-meua entre l'andalús i Rubén Sobrino l'ha resolt aquest últim posant el baló dins de la porteria amb subtilesa. Primera part plàcida per a un València que no ha trobat resistència en el Ieclà. No obstant això, amb el 0-2, Alberto Martínez Oca ha enviat un baló a la creueta amb un gran xut des de fora de l'àrea. Ha sigut l'única opció dels murcians en el primer acte.

Reacció local

Al primer minut de la represa, el Ieclà ha retallat distàncies. Jugada per la dreta de Luis Castillo, que centra perquè, novament Martínez Oca, llance un fort xut que Cristian Rivero no ha pogut evitar. Però el València no volia més esglais. La connexió portuguesa Guedes-Correia ha fabricat el quart gol i han tallat de soca-rel la tímida reacció local. El lateral ha iniciat la jugada i, en doble combinació amb Gonçalo, ha marcat amb un tir encreuat. D'ací a la fi del partit, només cal apuntar els problemes físics del jugador del planter Koba Koindredi, que ha hagut de retirar-se lesionat, i l'ha substituït Carlos Soler. Al remat, victòria i el València, actual campió de la Copa, que ha accedit a la tercera ronda.