El València Basket es retroba amb el triomf en la Lliga

L'equip taronja ha guanyat 48-74 el Jairis murcià i es manté segon, a una victòria de l'Uni Girona

Queralt Casas, en una acció del partit
Queralt Casas, en una acció del partit / Twitter: @valenciabasket

El València Basket ha tornat a guanyar en la Lliga Femenina Endesa després de l'entropessada en l'última jornada contra el Saragossa. L'equip taronja s'ha desfet sense problemes del Jairis murcià (48-74) i es manté en segona posició, a una victòria de l'Uni Girona, que ha derrotat el botxí de les taronja ara fa una setmana.

El partit ha tingut dos protagonistes clars: Rubén Burgos, que s'ha convertit, amb 232, en l'entrenador que més partits ha dirigit en la història del club, i Lauren Cox, que ha jugat els quaranta minuts i ha sigut la jugadora més valuosa, amb 24 punts, 11 rebots i 7 taps. Aquesta última xifra suposa un nou rècord del club en la secció femenina.

El Jairis només ha pogut aguantar deu minuts el ritme infernal de partit proposat pel València Basket. Cada cistella de les valencianes era replicada per les de Múrcia fins que les taronja, de triple en triple, han començat a obrir distàncies. Sense Raquel Carrera ni Alba Torrens, era el torn d'Elena Buenavida, Noa Diju i Laia Lamana, que han jugat més de l'habitual i han fet un gran paper. Al descans, les taronja ja dominaven per 17-30.

I l'avantatge no ha fet més que créixer en la represa. Claudia Contell, la jugadora cedida pel València Basket, i Tamara Seda han mostrat detalls de qualitat, però no han pogut fer res contra el vendaval de l'equip de Rubén Burgos. Ara la lliga tindrà una parada per la finestra de l'Eurobasket.